Artefacte feniciene, romane, evreieşti şi egiptene în Americi datate cu mii de ani ani înaintea lui Columb


Ne vine să credem sau nu, dar lumea antică a ajuns în Americi. Dovezile sunt multiple şi de netăgăduit. Cea mai veche mărturie este datată din secolul al IX-lea î.Hr.!!! Monezi, inscripţii, vase, desene, statui, morminte, jucării şi bărci de origini europene sau asiatice au fost găsite de-alungul ultimelor două secole. Cea mai veche mărturie amintită mai sus reprezintă o inscripţie găsită în apropiere de Rio de Janeiro pe o stâncă înaltă de 1,000 de metri, pe ea scriind: „Tir, Fenicia, Badezir, întâiul-născut al lui Ietbaal…”.

AICI şi AICI puteţi citi toate dovezile menţionate. Toate acestea ar trebui să ne ofere multe semne de întrebare. Cu siguranţă, abilităţile lor de marinari erau cu mult mai bune decât le considerăm noi. Este foarte probabil ca să fi ştiut chiar şi despre cărările mărilor. Ce zici David Iach?

Acest articol a fost publicat în Șocant, Istorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Artefacte feniciene, romane, evreieşti şi egiptene în Americi datate cu mii de ani ani înaintea lui Columb

  1. Vaisamar zice:

    Beni, ce e aşa de mirare că „lumea antică” a ajuns în America? Populaţiile descoperite acolo de Columb sunt în sine dovadă că oamenii pătrunseseră acolo de multe secole. Şi nu neapărat pe apă, ci prin strâmtoarea Bering (90 km), venind din Asia.
    .
    Dacă exploratorii n-ar fi găsit populaţii, ci un continent gol, iar săpăturile ar fi dat la iveală urme ale unor civilizaţii dispărute, ar fi fost într-adevăr şocant.

    • Consider că este un lucru important de ştiut. În şcoală am învăţat că acela care a descoperit America a fost Columb. Se mai vorbea şi de vikingi, dar nu şi despre popoarele din lumea antică. M-am gândit şi eu la scenariul cu trecerea prin strâmtoarea Bering şi pare plauzibil. Oricum, sunt mulţi care nu ştiau şi nu ştiu că lumea antică a călătorit în Americi. Acesta a fost şi motivul pentru care am scris despre acest subiect. Pentru mine a fost ceva nou.
      Faptul că au avut abilităţile, capacităţile şi vasele care să-i ducă în Americi îl consider a fi o realizare formidabilă pentru vremea aceea. Aceasta mai lărgeşte şi orizontul nostru despre cunoştinţele lor, fiind foarte posibil ca să cunoască despre importanţa curenţilor marini.
      O altă întrebare care mi-o ridic, şi poate ştii ceva despre subiect, este dacă Pangaea este o realitate ştiinţifică sau nu? De ce ridic problema aici? Dacă Dumnezeu ar fi creat de la început Pământul exact cu forma pe care îl are acum, atunci popularea Americilor ar fi avut loc fie prin strâmtoarea Bosfor sau prin intermediul călătorilor peste Atlantic, poate şi Pafic. Aceasta ar fi necesitat timp pentru popularea şi crearea civilizaţiilor cunoscute de noi precum mayaşii, incaşii şi altele. Chiar şi dacă împărţirea continentelor a început odată cu potopul, ar fi luat ceva timp populaţiei să se înmulţească şi să ţină pasul cu separarea continentelor, încât să le populeze înainte de a se despărţi.
      Da, continentele par să se îmbine, dar asta nu înseamnă că Dumnezeu nu ar fi putut crea Pangaea în prima zi a creaţiei, iar în a treia să dea forma actuală a Pământului.

Lasă un comentariu