Când un copil devine doar „o bucată de carne”. China și avortul forțat


Răpite violent, femei din China ce sunt la a doua sau a treia naștere sunt luate cu forța pentru a li se avorta copilul. Politica statului, fiecare familie are dreptul la un singur copil. Mamele și-l doresc, statul nu. Indiferent de trimestrul sarcinii, „bucata de carne” trebuie eliminată pentru a nu deveni om. Oare nu este deja? Rup copilul din pântecele mamei ca și când ar tăia lemne. Îi iau rămășițele trupești și le pun pe patul mamei violate ca și când ar dori s-o facă să tânjească după soarta odraslei iubite. Și-ntr-adevăr, chiar asta simte. Pe deasupra îi mai cer să plătească și înmormântarea. Urmăriți acest video:

Nu scriu aceste rânduri pentru a te stupefia. Îți scriu (mă adresez aici în special femeilor) pentru a te face să prețuiești dreptul tău la a da viață. Țara noastră îți oferă acest drept, spre deosebire de China. Dar ce s-ar întâmpla dacă statul ți-ar răpi dreptul de a naște? Poate că atunci ai aprecia miracolul vieții și-ai vedea sacrul din pântecele tale.

Viața e sacră, o recunoaștem cu toții. Din acest motiv nu ne omorâm dușmanii deși uneori ne dorim asta.

Dar la fel de mult ca viața, și actul creator este sacru.

Statul îți dă și dreptul de a avea relații sexuale cu oricine și oricând, dar nu te și responsabilizează de consecințele alegerilor tale. Din contră, îți oferă modalitatea de a te „descotorosi” de „neșansa” ta. Dar sexul nu e un joc de noroc, o mașinărie în care bagi bani pentru a ți se împlini dorința de a câștiga. Sexul nu e o partidă de poker în  care te bagi cu speranța că vei câștiga mai mult decât vei pierde. Sexul e un act creator, un act sacru. La fel de mult ca mariajul și viața.

Tratezi sexul astfel și pierzi. Pierzi cu mult mai mult decât te așteptai să câștigi. Și-așa începi să-ți auto-induci ideea că în pântecele tale nu se află decât „o bucată de carne.” E modul tău de a te minți pentru a-ți scuza dorințele și alegerile. Nu ți-ai dorit decât să câștigi și ai riscat crezând că vei câștiga mai mult decât vei pierde. Asta-și spune și bărbatul care și-a pierdut toate lichiditățile și hotărăște să bage în joc și casa. Poate, poate va ieși cel puțin pe zero. Ți-o dorește așa de mult încât te minți că va fi mai bine.

Gravidă, te minți și-ți spui că în pântecele tale nu se află un om pentru că nu ți-l dorești. Începi să te gândești ce povară va deveni. Oare cum l-ai putea crește singură? Nu ți-l dorești așa că îl „transformi” din ființă umană într-o bucată de carne. Cel puțin în mintea ta.

Dar nu dorința ta de a avea un copil îl face să fie om, ci însuși faptul că în acel țesut minuscul există instinctul de a crește, de a deveni ceea ce ești tu: om. Acele câteva celule care nu te fac să vezi decât partea goală a paharului, vor crește și vor ajunge să dorească să te facă să zâmbești. Vor tânji după dragostea ta și la rândul lor te vor iubi.

Încetează să te minți. Alegerea nu se face după ce ai conceput, ci înainte. Actul creator este la fel sacru pe cât este însăși viața ta sau a partenerului. Din acest motiv, când accepți actul creator, înseamnă că ești gata să concepi un copil. Dacă nu ești gata, atunci amână să împlinești dorințele trupului până când vei fi. De ce?

Pentru că nu există nicio diferență între sacralitatea vieții și a actului creator.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în imagini sugestive, Viaţă şi moarte și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Când un copil devine doar „o bucată de carne”. China și avortul forțat

  1. Bb zice:

    Vorbiti si scrieti corect romaneste, mai ales daca reprosati altora micimea intelectuala (de exemplu, Mang). O formulare de acest tip „Când un copil devine decât ‘o bucată de carne’” e un viol la adresa limbii romane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s