Lui Dumnezeu nu-i pasă de fericirea ta…


în primul rând. Pe Dumnezeu îl interesează bună-starea spirituală a sufletului tău. De ce? Dacă lui Dumnezeu iar fi păsat de fericirea ta atunci nu ar mai fi adus încercări în viaţa ta şi am putea susţine doctrina prosperităţii. Încercările au ca şi scop modelarea vieţilor noastre după chipul lui Hristos. Scopul lui Dumnezeu este să-şi adune slava prin asemănarea vieţii tale cu Hristos, iar pentru a îndeplini acest ţel trebuie să ne cureţe viaţa prin suferinţă: „Fiţi sfinţi, căci eu sunt sfânt” (1 Petru 1:16).

Ca urmare a trăirii în sfinţenie, rezultatul este fericirea noastră (mai degrabă cu sensul de împlinire sufletească decât cu sensul de fericire pe care îl cunoaştem noi),  dar aceasta vine nu din circumstanţele pozitive pe care le trimite Dumnezeu în viaţa noastră. Nicidecum. Fericirea noastră se desprinde din apropierea noastră de Dumnezeu şi de cele mai multe ori aceasta înseamnă suferinţă.

„Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Domnul: pe Domnul îl fac locul meu de adăpost…” (Psalmul 73:28)

„Mulţi zic: „Cine ne va arăta fericirea?” Eu însă zic: „Fă să răsară peste noi lumina Feţei Tale, Doamne! Tu-mi dai mai multă bucurie în inima, decât au ei când li se înmulţeşte rodul grâului şi al vinului.” (Psalmul 4:6-7)

David se pune în constrast cu cei care caută fericirea şi admite că fericirea vine în prezenţa luminii Feţei lui Dumnezeu. Chiar dacă aceasta înseamnă ca Duhul lui Dumnezeu să ardă păcatul din viaţa ta prin suferinţă. Trebuie să ştim unde să căutăm fericirea, iar fericirea nu vine din ce ai, ci vine de la Acela pe care-L ai.

Deci, primul scop al lui Dumnezeu în viaţa ta nu este să te facă fericit. Aceasta este filosofia umanistă. Dumnezeu urmăreşte mărirea gloriei Sale, iar apoi îi pasă de sfinţenia ta. Da, poate în al doilea sau al treilea rând.

Sau al patrulea…

Publicitate
Acest articol a fost publicat în meditaţii;. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Lui Dumnezeu nu-i pasă de fericirea ta…

  1. Lev N. Tolstoi zice:

    Bravo!!
    Îmi permiţi să te contrazic aşa puţin?
    Dumnezeu doreşte fericirea omului numai că fericirea aceasta este legată de gloria Sa. Pe cât omul îl slăveşte pe Dumnezeu cu atât e mai fericit.

  2. Simona zice:

    Nu știu ce să vă spun dar dc a mai lăsat acel cuvânt Pace vouă daca spuneți că Dumnezeu nu ne vrea fericirea atunci când omul cu ce inima mai spune pace daca el nu o are ??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s