Creaționism și evoluționism

În această pagină intenționez să deschidem discuții pe tema creaționism și evoluționism. Dacă aveți întrebări, răspunsuri, reproșuri, aveți ocazia să le spuneți.

La categoria Creație vs. Evoluție puteți găsi câteva articole scrise pe acest subiect. Cu timpul se vor înmulți.

De asemenea, vă rog să votați în sondaj:

Publicitate

8 răspunsuri la Creaționism și evoluționism

 1. razvanrinder zice:

  Eu sunt tentat sa cred ca e o combinatie a celor doua notiuni. In ultima vreme se vorbeste tot mai deschis de extraterestri. Tin minte ca profesorul meu de religie din liceu admitea ca extraterestri exista, credea in mitul Atlantidei si sustinea ca divinitatea poate insemna si civilizatii extraterestre care au intervenit in evolutia speciei umane.
  Pana la urma, cand vorbim de divinitate, de ce nu putem vorbi si despre EI, cei care undeva, acolo printre stele ne-au ajutat sa devenim ceea ce suntem azi?
  Este aceasta o blasfemie?

  • Bine ai venit pe aici Răzvan!
   Legat de problema extratereştrilor, ciclicitatea nu este îndepărtată. Pe extratereştrii cine i-a creat? Dovezi evidente nu există, dar subiectul este hrănit bine pentru că se vinde bine şi reprezintă o soluţie temporară pentru minţile multora. Personal, nu cred în extratereştrii şi nici nu mă aştept să se descopere fiinţe intelectuale ca şi noi. Ah, că mai apare câte o bacterie pe ici pe colo, este altă treabă cu totul diferită.
   În sensul că Dumnezeu e cu totul diferit de noi şi din lumea metafizică, putem spune că noi suntem extratereştrii faţă de Dumnezeu pentru că El nu este extraterestru faţă de noi deoarece este imanent, adică ni se poate descoperi. Răspunsul la sensul vieţii noastre proprii se găseşte în existenţa Creatorului, de aceea trebui să cauţi să-l găseşti.

   • Fabi zice:

    Si cat anume trebuie sa-l cauti?..Si cand o sa-l gasesti?..Acum nu vreau sa par sceptic.. Dar sunt sute de oameni care au atins nivele inalte de energie fara Dumnezeu si nu au suferit de acel gol launtric, asa zisa lipsa a ”Duhului Sfant”. Mi se pare normal sa imi pun niste intrebari. Asta nu inseamna ca imi pun niste ”bolovani” in drumul vietii mele ci doar imi este foame de adevar. Avand in vedere ca timpul e relativ, viata e relativa asa si Dumnezeu poate fi relativ…Cu cat stiu mai multe cu atat sunt mai confuz. Raspunde-mi la mesaj si as dori sa primesc adresa ta de e-mail pentru a discuta pe mai multe teme. (daca se poate)..Mersi fain!:)

 2. ianis zice:

  Salut
  Azi am descoperit blogul tau. Ma intereseaza tema curenta de discutie.

  Poate arunci un ochi peste seminarul inceput aici: http://www.oxigen2.net/category/geneza/

 3. ianis zice:

  Aveam de gand sa astept ceva teme de discutie din seria creationism/evolutionism, am inceput ceva aici.

 4. apollo zice:

  minunat. merci ianis

 5. Am si eu un astfel de sondaj la mine pe blog: http://www.emiiovan.tk
  Puteti sa intrati sa sa comentati oridecate ori doriti

 6. Teonymus zice:

  Pentru cei care îşi pun problema „existenţei” extratereştrilor. Nu există dovezi pentru astfel de entităţi. Binenţeles, există pentru OZN-uri. Dar ce înseamnă OZN? Obiecte Zburătoare Neidentificate. Deci ar putea fi orice altceva. Ar putea la fel de bine nişte corpuri cereşti asemănătoare cometelor, sau iluzii optice, etc. Şi toate acestea fără să presupună că au pe cineva în ele care le „dirijează”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s