Sindromul Elveția


Elveția, țara neutră care a preferat să nu se implice în războaie. De ce? Evident pentru că a avut de câștigat. Dar lucrul acesta este valabil și cu privire la oameni. Unii dintre noi nu luptăm pentru că e în interesul nostru, alteori pentru că ne este frică, dorim să ne „protejăm.”

Acționând astfel suntem văzuți ca oamenii păcii, nu? Aparent…

Sindromul Elveția a lovit și bisericile noastre. Păstori care nu-și mai poartă „bătăliile” cu familiile mari ce subjugă sfințenia bisericii cu talpa interesului sau cu acei prosperi oameni de afaceri ce au reușit să-l „îmblânzească” după cum îi este șoptit în urechi. Doar astfel va continua să rămână păstor în acea parohie. Doar ce s-a stabilit bine acolo și n-ar vrea să distrugă liniștea familiei și siguranța financiară.

Sindromul Elveția apare și în preajma cerințelor sponsorilor. Ce vor ei să audă asta le spui ca să trăiești în pace și liniște. Și-așa „bolnavul” de sindromul Elveția refuză să lupte și este înfrânt înainte de a încerca. De ce? Pentru că plătește „birul” celui căruia i-l cere pentru ca traiul să nu-i fie în vreun fel modificat.

Fiecare câștigă, nimeni nu pierde. Oare? Oare nu Dumnezeu este cel care este furat de reprezentantul lui? Sfințenia bisericii este compromisă de interesele păstorului și-n acest caz pâinea pe care și-o câștigă e „un câștig mârșav” (1 Petru 5:2).

S-avem grijă, sindromul Elveția poate lovi pe oricine în neașteptate circumstanțe.

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s