Recomandări pentru sesiune – Zotero te scapă de bătaia de cap a notelor de subsol


Am început sesiunea astăzi. Una din muncile cele mai grele în ce privește lucrările academice este introducerea notelor de subsol. Îți trebuie migulozitate și răbdare, trebuie să cauți numele întreg al autorului, editura, orașul editurii, anul publicării, să scrii indentat, cu italice, etc. Scapă de toate acestea cu Zotero. Ce este Zotero?

Un progrămel care se instalează în Mozilla (din păcate nu merge în Chrome încă) și, în cazul în care accesezi cărți de pe google books, îți va memora în program toate informațiile puse la dispoziție. E posibil să fie nevoie să introduci una maxim două informații precum anul publicării sau orașul editurii.

Pentru a prelua informația trebuie să instalezi un plug-in pentru Word  și acesta îți va permite să introduci informația în notele de subsol. Va trebui să apeși în Word pe „Add-ins”  și de acolo, accesând a doua iconiță (din dreapta înspre stânga), „Zotero Doc Prefs”, vei putea stabili formatul notelor de subsol (cei de la Emanuel, Teologie, trebuie să folosească „Chicago Manual of Style (Full Note with Bibliography)).

Mai apoi apeși pe prima iconiță din stânga (Insert Citation) și alegi cartea a cărei informații le-ai preluat din google books, scrii pagina ce vrei să o citezi, și inserezi nota de subsol.

În cazul în care cartea citată nu este online, se poate introduce codul ISBN apăsând în Zotero Standalone pe a treia iconiță (numărătoarea începe de la rotiță), „bețișorul magic.” Dacă nu va fi găsită informația, introduceți-o manual în Zotero întrucât aceasta se păstrează și o puteți folosi la un eseu ulterior. Nu uitați ca să introduceți și codul ISBN pentru ca alte persoane să aibă acces la informația introdusă de dumneavoastră. Pentru aceasta va fi nevoie să apăsați pe „săgeata rotundă” (butonul de sincronizare), ultimul din dreapta. Data viitoare puteți accesa cartea a cărei informații le-ați scris anterior.

Un alt avantaj este că bibliografia este generată automat dacă introduceți informația prin Zotero. Nu mai trebuie să-ți bați capul cu aranjarea alfabetică și aranjarea în pagină, totul este făcut automat de Zotero.

De AICI puteți downloada Zotero și de AICI plug-in-ul pentru Word. Dacă aveți întrebări nu ezitați să le puneți.

Deja sesiunea mea a devenit mai ușoară. Mulțumesc Zotero.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Internet și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Recomandări pentru sesiune – Zotero te scapă de bătaia de cap a notelor de subsol

  1. Martzian zice:

    Suna… util! Multumesc.

  2. Pingback: Sfaturi utile pentru realizarea unei lucrări de licență | Beni Cruceru

  3. Pingback: Sfaturi utile pentru scrierea unei lucrări de licență sau a unui eseu |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s