Valorea ta, fată dragă, nu e determinată de aprecierile și like-urile la pozele tale de pe facebook…


Draga mea,

Dumnezeu a pus în tine nevoia de a fi iubită și de a fi apreciată de cei din jur, le-a pus ca să fie împlinite de cei apropiați, când ești mică de familie, iar când vei crește și te vei căsători, de către soțul tău.

Ai ajuns la vârsta adolescenței și tatălui tău nu pare să-i pese de tine așa mult încât să-și pună timp deoparte și să-ți arate că te iubește. La cuvinte nu prea se pricepe și niciodată n-a fost genul de persoană care să îi aprecieze pe ceilalți. Nu o face față de mama așa că de ce ar face-o apreciindu-și fiica?

În disperarea ta după atenție, vrei să ieși în evidență.  Vrei ca lumea să te observe. Și e normal, dar nu ai nevoie ca lumea să te observe, este de-ajuns ca o singură persoană să te observe.

Pe lângă faptul că aceste două nevoi fundamentale nu-ți sunt împlinite, în ultima vreme gânduri ce-ți spun că ești urâtă, că ești grasă, că nimeni nu te iubește, că nimănui nu-i place de tine, încep să-ți contureze o imagine de sine schimonosită. Te uiți în oglindă și mintea proiectează asupra ochilor o imagine diferită de realitate. Și-n agonia ta, în fiecare zi încerci să lupți cu aceste complexe de inferioritate, dar nimic nu pare să le aline sau să le îndepărteze…

În afară de aprecierile prietenilor (mai bine zis a prietenelor) de pe Facebook. Acolo, chiar și băiatul de care-ți place ție va avea ocazia să-ți vadă noua frizură pe care, dacă n-ar fi s-o postezi, n-ar avea ocazia să o vadă. Cum ar putea să rateze scumpete (scumpă chiar la propriu) de frizură  Când te trezești dimineața și vezi că ai 30 de notificări, iar 20 sunt despre poza cu tine ce tocmai ai pus-o seara trecută simți cum devii mai valoroasă. Te simți iubită și apreciată. Nu mai spun câte gânduri îți trec prin minte când el, unicul și alesul hormonilor tăi, dă like la poza ta.

Poate că prietenele tale o fac din apreciere, dar în băieți te asigur eu că nu apreciere e generată, ci dorință păcătoasă. Și încă un lucru: cu ce atragi un băiat într-o relație, cu aceia trebuie să și îl ții.

Dar draga mea valoarea ta nu depinde de numărul de like-uri și nici de comentarii și aprecieri la ultima poză. Valoarea ta nu fluctuează ca aurul sau cursul valutar de pe piață ce astăzi este mai scump, iar mâine mai ieftin. Valoarea ta, draga mea, e determinată de Creatorul tău. Ai fost creată după chipul Său și asta este cel mai important. Da, Dumnezeu nu te-a creat după chipul nu știu cărei femei a cărui look îți place ție.

Va veni o zi în care toată frumusețea trupului tău va fi ștearsă de bătrânețe. Vei fi plină de riduri, vei avea celulită, nu vei mai arăta ca la 20 de ani. Ce vei face atunci dacă valoarea ta va depinde de cât de frumoasă te vede lumea și te vezi tu?

Fiecare femeie, grasă sau slabă, înaltă sau scundă, cu părul lung sau scurt, poartă chipul lui Dumnezeu, iar aceasta este valoarea cea mai mare pe care o poți avea. Ai fost atât de valoroasă pentru Dumnezeu încât a dat ce avea mai valoros ca să moară pentru tine, pe Fiul Său. Știi că El nu a murit pentru trupul tău, ci pentru sufletul tău? Da, într-un oarecare sens a murit și pentru trupurile noastre întrucât sufletele noastre există în trupuri.

Dacă vrei cu adevărat ca valoarea ta să crească o poți face doar căutând să fii asemenea chipului Fiului lui Dumnezeu, adică să te sfințești.

Nu trebuie să-ți dezgolești trupul ca să fii apreciată de oameni. Nu trebuie să te îmbraci indecent. De ce? Pentru că imaginea ta nu trebuie să fie lucrul care să te obsedeze, ci imaginea lui Hristos în tine trebuie să fie obsesia ta și-a mea.

Draga mea, nu-ți spun să nu uploadezi o poză, două pe facebook la un oarecare interval. Cuvintele mele se leagă de zecile de poze ce le pui în fiecare lună în care ne prezinți toată garderoba ta, după care și ultimii pantofi cumpărați. Ah, era să uit că în fiecare lună ai un album întreg dedic frizurilor. Și unul pentru pedichiură. Și altul pentru manichiură. Să continui?

Bine, bine, exagerez pentru a fi cât mai bine înțeles, dar nu crezi că și tu exagerezi în preocuparea față de imaginea ta? O spun cu toată dragostea posibilă dorind să-ți îndrept energia consumată de la toate aceste lucruri trecătoare spre cele eterne.

Îți spun toate acestea pentru că îmi pasă de tine.

Din inimă,

Un soț și un viitor tată de fiică.

Reclame
Acest articol a fost publicat în facebook, Gânduri, Internet și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Valorea ta, fată dragă, nu e determinată de aprecierile și like-urile la pozele tale de pe facebook…

 1. Ioan C. zice:

  „Un soț și un viitor tată de fiică.”

  FELICITĂRI! 🙂

 2. Anonim:) zice:

  Foarte bine zis Beni!!!!!pe mine m-a incurajat !!!!Domnul sa te binecuvinteze!!!!Vei fi un tata extraordinar!!!!!

 3. krabul zice:

  Felicitări! Să vă bucuraţi în Domnul de darurile Sale!

 4. Cnv:D zice:

  E foarte adevarat ce ai scris:) pt multe fete acest mesaj va fi unul de încurajare.Domnul să îţi dea multe binecuvântări, să te ajute să scrii cât mai multe!
  Cu siguranţă tu şi cu Alina o să fiţi nişte părinţi foarte buni!

 5. iehovaire zice:

  Mda articolul asta merge la fel de bine adresat si baietilor/barbatilor si ar suna cam asa :
  Dragul meu,
  Dumnezeu a pus în tine nevoia de a fi iubit și de a fi respectat de cei din jur, le-a pus ca să fie împlinite de cei apropiați, când ești mic de familie, iar când vei crește și te vei căsători, de către soția ta.
  Ai ajuns la vârsta adolescenței și mamei tale nu pare să-i pese de tine așa mult încât să-și pună timp deoparte și să-ți adreseze cuvinte de incurajare si apreciere. La cuvinte nu prea se pricepe și niciodată n-a fost genul de persoană care să îi aprecieze pe ceilalți. Nu o face față de tata așa că de ce ar face-o apreciindu-și fiul?
  În disperarea ta după popularitate, vrei să ieși în evidență. Vrei ca lumea să te observe. Și e normal, dar nu ai nevoie ca lumea să te observe, sau sa-ti observe interesul pentru masini, este de-ajuns ca o singură persoană să te observe.
  Pe lângă faptul că aceste două nevoi fundamentale nu-ți sunt împlinite, în ultima vreme gânduri ce-ți spun că ești urât, că ești gras, că nimeni nu te respecta si apreciaza, că nimănui nu-i place de tine, încep să-ți contureze o imagine de sine schimonosită. Te uiți în oglindă și mintea proiectează asupra ochilor o imagine diferită de realitate. Și-n agonia ta, în fiecare zi încerci să lupți cu aceste complexe de inferioritate sau superioritate, dar nimic nu pare să le aline sau să le îndepărteze…
  În afară de aprecierile prietenilor (mai bine zis a prietenelor) de pe Facebook. Acolo, chiar și fata de care-ți place ție va avea ocazia să-ți vadă noua frizură pe care, dacă n-ar fi s-o postezi, n-ar avea ocazia să o vadă. Când te trezești dimineața și vezi că ai 30 de notificări, iar 20 sunt despre link-ul sau comentariul tau postat tocmai seara trecută simți cum devii mai valoros. Te simți bagat in seama și apreciat. Nu mai spun câte gânduri îți trec prin minte când ea, unica și aleasa hormonilor tăi, dă like la poza ta.
  Poate că prietenii tai o fac din apreciere, dar din partea fetelor te asigur eu că nu aprecierea e generată, ci ……….păcătoasă. Și încă un lucru: asupra caror lucruri atragi atentia la o fata, cu aceia (si cam atat) trebuie să te si multumesti in casatorie.
  Dar dragul meu valoarea ta nu depinde de numărul de like-uri și nici de comentarii și aprecieri la ultima masina de pe piata. Valoarea ta nu fluctuează ca aurul sau cursul valutar de pe piață ce astăzi este mai scump, iar mâine mai ieftin. Valoarea ta, dragul meu, e determinată de Creatorul tău. Ai fost creat după chipul Său și asta este cel mai important. Da, Dumnezeu nu te-a creat după chipul nu știu cărui alt barbat a cărui pozitie in societate îți place ție.
  Va veni o zi în care toată popularitatea ta va fi ștearsă de trecerea anilor. Vei fi plin de riduri, vei avea burta, nu vei mai arăta ca la 20 de ani. Ce vei face atunci dacă valoarea ta va depinde de cât de popular te vede lumea și te vezi tu?
  Fiecare barbat, gras sau slab, înalt sau scund, cu părul blond sau brunet, poartă chipul lui Dumnezeu, iar aceasta este valoarea cea mai mare pe care o poți avea. Ai fost atât de valoros pentru Dumnezeu încât a dat ce avea mai valoros ca să moară pentru tine, pe Fiul Său. Știi că El nu a murit pentru trupul tău, ci pentru sufletul tău? Da, într-un oarecare sens a murit și pentru trupurile noastre întrucât sufletele noastre există în trupuri.
  Dacă vrei cu adevărat ca valoarea ta să crească o poți face doar căutând să fii asemenea chipului Fiului lui Dumnezeu, adică să te sfințești.
  Nu trebuie să-ți etalezi viata ca să fii apreciat de oameni. Nu trebuie să te faci recunoscut. De ce? Pentru că imaginea ta nu trebuie să fie lucrul care să te obsedeze, ci imaginea lui Hristos în tine trebuie să fie obsesia ta și-a mea.
  Dragul meu, nu-ți spun să nu uploadezi poza unei masini, două pe facebook la un oarecare interval. Cuvintele mele se leagă de zecile de share, like-uri, video-uri, news-uri ce le pui în fiecare lună în care ne prezinți toată viata ta, după care și ultimii nepoti nascuti. Ah, era să uit că în fiecare lună ai un album întreg dedicat……. Și unul pentru……………… Și altul pentru …………… Să continui?
  Bine, bine, exagerez pentru a fi cât mai bine înțeleasa, dar nu crezi că și tu exagerezi în preocuparea față de imaginea ta? O spun cu toată dragostea posibilă dorind să-ți îndrept energia consumată de la toate aceste lucruri trecătoare spre cele eterne.
  Îți spun toate acestea pentru că îmi pasă de tine.
  Din inimă,
  O viitoare sotie si o viitoare mama (tot prin credinta o spun).
  Orice sentimente te incearca dupa ce citesti gandeste-te ca nu esti singur ; unele fete « ca tine » care au citit articolul original s-au simtit cam la fel « ca tine » !
  Nadajduiesc sa nu fiu acuzata de plagiat 🙂 !!! Dar merge nu ? si varianta asta, ce zici ?

  • În mare parte da, nu știu dacă trăim lucrurile la aceeași intensitate, niciodată n-am fost femeie :), dar îmi dau seama de asta pe parcurs ce cunosc mai mult inima soției mele.
   PS. Vă spun bun venit pe blog

 6. un gand zice:

  Oare pt sotiile care inca-si posteaza poze de tot felul, cu tot felul de machiaje, frizuri si asa mai departe, la ele cum se explica fenomenul? Din cate cunosc eu, (sa vorbesc in cunostinta de cauza:) sunt feiricite cu sotii lor…ba mai mult, acestia le aproba treburile astea. Am ajuns sa-mi confirm din nou si din nou, ca si facebook-ul e o chestiune de credinta. Cineva mi-a spus odata: ce pui acolo, arata ca esti credincios? Ce spune cineva dupa ce se uita pe profilul tau? „mama ce bine arata” etc..sau? Nu ma intelegeti gresit, ma bucur cand cineva arata bine. si mai mult nu am probleme in a-ti pune poze cu tine, insa cred ca in toate e nevoie de intelepciune.
  Doamne ajuta-ne sa fim o marturie oriunde…chiar si pe facebook! 🙂

  Multumesc Beniamin pentru „expunerea” ta.

  • Cu plăcere, Corina. În cazul acelor soții cred că e datoria soților să vadă care este problema. Fiecare femeie este unică. Unele au nevoie de mai multă atenție (adică dragoste), altele mai puțină. E datoria lui să o învețe să fie cumpătată cu privire la atenția pe care o acord imaginii exterioare. Cuvinte cheie: cumpătare, echilibru.

  • Nelly Brown zice:

   I think a woman has got the right to be beautiful, I don’t think the „makeup” is a problem, definitely not where I live, the requirement to go to heaven is to believe in Jesus Christ and to repent, there are no other conditions to it. I believe that Christians these days are focusing far too much on the external aspects and they forget that the Lord looks at our heart. I think that when we will go to heaven we will have a big shock. No offense to anyone, make up is wrong but what about gossip? However I do believe we have to give a good testimony so people looking at us would want to have what we have meaning Jesus and the eternal life but we need to be careful not to miss the point.

  • mardarev.mihai zice:

   in ce sens e o chestiune de credinta?

 7. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (20.01.2012) « Romania Evanghelica

 8. Pingback: 12 postări în Top 100 WP (20.01.2012) « Romania Evanghelica

 9. Interesant cum tot amintesti de-a lungul articolului ca il scri din dragoste dar in acelasi timp pe tot parcursul lui se simte un ton ironic.Cred ca un astfel de articol ( desi este necesar) datorita felului in care a fost scris (ironic) nu va fi primit de catre persoanele care au atat de multa nevoie de el. Si inca o mentiune, nevoia de dragoste care spui ca arata chipul lui Dumnezeu in noi e menita sa fie implinita de nimeni altul decat de Creatorul nostru, nu de tati sau soti.

 10. Ai pagina de facebook Beniamin Cruceru?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s