Ne va scăpa de mita din sistem controversata lege a sănătății?


Eu unul sunt pentru noua lege a sănătății. Chiar dacă (oarecum) mișcările sociale din zilele acestea își au rădăcina în controversa din jurul legii (e-adevărat că fără tensiunea socială cumulată în ultimii ani lupta Băsescu-Arafat n-ar fi avut aceleași consecințe), mai devreme sau mai târziu, într-o formă sau alta, o nouă lege a sănătății va fi aprobată. De ce sunt sigur? Pentru că este o cerință a FMI și mai cred că și sistemul o cere. CNAS e vacă bătrână din care nu se mai poate mulge prea mult. Are nevoie de un urmaș.

Întrebarea care mi-am pus-o de când am auzit de legea sănătății este dacă ne va scăpa de mită sau nu? E adevărat că asiguratorii vor plăti, dar doctorii vor rămâne la fel de lacomi. Salariile nu cred că se vor schimbă de asemenea. Vlad Mixich spune:

Care ar fi fost leacul bun administrat medicinei romanesti de acest proiect de lege? In prezent, cetateanul roman cheltuie la doctor bani buni, bani privati: 17,7% din totalul chetuielilor medicale in Romania (mai mult decat in Olanda sau Marea Britanie) sunt scosi direct din buzunarul pacientului care plateste fie pe sub masa, fie in plic, fie direct pe biroul cabinetelor private care nu taie chitanta. Daca legea ar fi fost aprobata, o mare parte din acesti bani ar fi iesit din zona gri a coruptiei, ogor gras al „baronilor sanatatii”, intrand in geografia dificila dar vizibila a competitiei private. (Sursa AICI)

La această întrebare vă rog să votați cu una dintre cele 3 variante:

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politică și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s