Care este cartea care v-a plăcut cel mai puțin?


Vă invit să răspundeți la această întrebare. Știu că este subiectivă, dar mi-a venit în minte ieri. Pentru mine „Procesul” lui Kafka a avut foarte puțin gust. Sincer, mi s-a părut o pierdere de timp și chiar nu știu cum a ajuns să fie destul de apreciată această carte. â Singurul punct pozitiv a fost necunoscutul ce te făcea să citești în continuare. De fapt, acesta a fost singurul motiv pentru care am reușit s-o termin. Mi-a plăcut idea principală, sistemul te doboară când vrea el, dar mi s-a părut lipsit de estetică.

Așadar, care a fost cea mai puțin plăcută carte pe care ai citit-o vreodată? Chiar sunt curios să vă citesc părerile.

UPDATE: Am schimbat întrebarea de la „cea mai proastă” la cea mai puțin plăcută carte. Cred că e mai bine pusă astfel întrebarea, indică mai bine subiectivismul gustului.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Cărți și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Care este cartea care v-a plăcut cel mai puțin?

 1. ADrian.s zice:

  Karl Marx,manifestul comunist.Cea mai dezgustatoare carte si totodata cea mai periculoasa.

  • adrian zice:

   asta pentru ca nu ati citit ‘Mein Kampf’ a lui Hitler sau ‘Pentru legionari’ a lui CZ Codreanu.

   • Orice roman pornește (sau ar trebui) de la o idee principală. De asta nu mă îndoiesc, Franz Kafka a transmis cititorului ce vroia: nedreptatea „sistemului” (prin sistem mă refer la logica oamenilor de a ne judeca după cum și dvs. ați punctat. În mare parte se poate aplica și sistemului românesc judiciar și birocrației. Ideea se aplică perfect și nedreptăților făcute evreilor, Kafka însuși fiind evreu. Am înțeles ce a vrut să transmită Kafka. Continua curiozitate în care te ține (dorința de a afla acuzele și de a dovedi dreptatea personajului principal) este de asemenea un puncte forte. Toate cadrele împovărate de culorile moarte sunt perfecte având în vedere tema, dar nu și pe gustul meu. Eu unul m-am simțit apăsat de atmosfera cadaverică. Ce nu mi-a plăcut a fost senzualitatea sexuală. Pe lângă faptul că nu sunt de acord cu folosirea ei în romane, nu am văzut legătura cu tema cărții. Nici nu cred că aceasta a fost intenția, mai degrabă a fost un element de estetică dacă îl putem numi astfel. Pe mine m-a dezgustat însă. Acesta a fost motivul principal pentru care consider romanul de prost gust. Nu am găsit plăcere în general în estetica autorului, ori acest element mi se pare esențial într-un roman. Mi s-a mai părut cam sărăcăcios în acțiune romanul și acest lucru l-a făcut greu de citit. Acțiunea mi s-a părut circulară. Nu sunt obișnuit cu acest stil. Am apreciat ideea principală, dar nimic mai mult. Nu știu ce părere aveți dvs. dar estetica romanului m-a făcut să consider cartea de prost gust. Aici vă dau dreptate, e o diferență între o carte proastă și o carte de prost gust.

 2. Ioan C. zice:

  Sper sa nu citeasca vreun profesor de Lb. romana, dar mie nu mi-a placut deloc Concert din muzica de Bach, de Hortensia Papadat Bengescu. Deplang timpul pierdut sa o citesc.

 3. La tiganci , Mircea eliade

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s