Un alt motiv pentru care nu sunt de acord cu botezul copiilor mici


Astăzi am discutat la seminarul de la dogmatică despre botezul copiilor mici și tot astăzi am dat peste această știre ce arată cum un copil este foarte aproape de moarte din cauza botezului. Iată și un motiv pragmatic pentru care nu sunt de acord cu botezul copiilor (pe lângă argumentația biblică).

AICI găsiți știrea.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Un alt motiv pentru care nu sunt de acord cu botezul copiilor mici

 1. Ioan C. zice:

  Stimate Beni, si apostolii erau sa se inece cu corabia, dar asta nu inseamna ca n-au mai navigat.

  • ACIDUZZU zice:

   Vorbind despre apostoli, vorbiti despre adulti, nu-i asa ? Adica despre cei care au aruncat cu miinile lor „uneltele si graul in mare…” (Fapte 27:19, 38) adica si constienti si responsabili sau chiar „amantrei” la un loc tinand cont ca reau adulti iar marea nu era tocmai o…cristelnita…
   Cat despre cei din I Corinteni 10:2-4, „toti au fost botezati in nor si in mare, pentru Moise; si toti au mancat din aceeasi mancare duhovniceasca, si toti au baut aceeasi bautura duhovniceasca, pentru ca beau dintr-o stanca duhovniceasca ce venea dupa ei; si stanca era Hristos !”, incarcatura semantica a expresiilor folosite in contextul trecerii Marii Rosii, putem remarca cu usurinta:
   1. „toti au fost botezati in nor si in mare…” (pentru Moise) deci au acceptat benevol trecerea marii „ca pe uscat” si apoi pribegia constienta si responsabila prin pustie „calauziti de un nor” (PENTRU MOISE, adica recunoscandu-l, acceptandu-l si urmandu-l benevol si repsonsabil pe Moise!)
   2. „toti au mancat din aceeasi mancare duhovniceasca…” AU MINCAT, nu li-s-a dat mancarea „pasirata” in gura ! In alt context, ni se spune despre…prepelite: „”Pe cînd carnea era încă în dinţii lor, fără să fie mestecată, Domnul S-a aprins de mînie împotriva poporului; şi Domnul a lovit poporul cu o urgie foarte mare…” (Numeri 11:33). Dar au mancat si mana si au vrut sa stranga mana, mai mult decat le trebuia pentru o zi… si aceasta inseamna pofta de adult !
   3. „toti au baut aceeasi bautura duhovniceasca, pentru ca beau dintr-o stanca duhovniceasca ce venea dupa ei; si stanca era Hristos !”, adica ei constientizau cine era Stanca de la Horeb si de ce a fost lovita de doua ori…Lovita atunci, in pustie si lovita a doua oare pe Crucea de la Golgota. Nu crucea a fost lovita ci „Cel atarnat pe ea” Iata de ce „propovaduirea crucii” este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzarii…”dar pentru cei ce cred, (pe) ea este PUTEREA SI INTELEPCIUNE LUI DUMNEZEU „!(I Corinteni 1:23-25; Romani 1:16-17; I Corinteni 2: 14-15)
   4. Daca n-ar fi fost asa, n-ar mai fi instituit Domnul Isus Hristos, Cina cea de taina cu „trupul Meu ca o hrana si sangele Meu ca o bautura” (Ioan 6:52-59) dar nicidecum transubstantiere euharistica, adica „o jertfa mai putin sangeroasa”.
   Iata ca am intrat in alt subiect…strans legat de adevarul biblic ! Cu scuzele de rigoare, va rog sa-l acceptati ca atare !

 2. crestinDS zice:

  Salutari,
  pentru aceia dintre dumneavoastra care vor sa studieze bazele biblice si logice, impreuna cu dovezile istorice ale botezului pruncilor, va recomand o carte foarte potrivita si cuprinzatoare (contine zece argumente solide si unsprezece obiectii cu raspunsurile lor). Se poate citi aici http://botezulcopiilormici.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s