Sunt mulțumitor că li se întâmplă grecilor și nu nouă


Nu, nu le doresc răul grecilor, dar nu pot să fiu mulțumitor că nu trecem prin situația lor economică (poate ar trebui să adaug un încă). Din toată această situație avantajul este că viitoarea noastră adoptare a euro va fi realizată cu mult mai multă atenție și  grijă (cel puțin așa ar trebui să facă orice om normal la cap) și după o perioadă mai lungă de timp.

Se vorbește de adoptarea euro de către România în 2015, dar nu cred că lucrurile se vor mișca atât de repede după ce se întâmplă cu Grecia și restul economiei mondiale. Președintele FMI, Christine Lagarde, de curând a spus că această criză poate dura și zece ani. Tot ce e posibil.

Adoptarea euro de către Grecia a generat o ruptură economică în rândul populației. În 2005 am avut ocazia să discut cu o doamnă ce era patronul unui hotel. Dânsa a mărturisit că efectele au fost drastice, banii câștigați după aderare având mai puțină valoare. Este adevărat că ulterior lucrurile s-au îmbunătățit, salariile au crescut, dar ce se întâmplă acum pare să fie și rezultatul a adoptării grăbite a euro.

Vreți euro? Eu nu, cât mai târzie să fie adoptarea (dincolo de 2020), poate se va schimba conducerea până atunci și vom avea parte de o economie și de o Nouă Republică 🙂

Să fim mulțumitori Domnului pentru că se poate și mai rău.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în economie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sunt mulțumitor că li se întâmplă grecilor și nu nouă

  1. storyteller zice:

    Ce parere ai Beni despre revenirea la monarhie? Si o conducere straina [de preferat nemtzi :D] ?

    • Nu mai are șanse de întoarcere oricât s-ar încerca și chiar în acest moment este mai mult formal în țări precum Anglia, Spania, etc. Regii au ajuns mai degrabă niște ambasadori ai țărilor decât conducători.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s