Ultimele șmecherii BOR-ice: scoaterea cimitirelor din domeniul public pentru interzicerea înmormântării „sectanților”


Se întâmplă în județul Olt. Citiți AICI. În urmă cu aproximativ doi ani preotul din Potcoava a interzis înmormântarea unei femei „sectante” în cimitirul local. A fost nevoie de intervenția poliției. Lucrurile nu s-au terminat aici și consiliile locale din patru comune diferite au aprobat ilegal scoaterea cimitirelor comunale din domeniul public. Toate aceste lucruri se întâmplă cu aprobarea președintelui consiliului județean la rugămintea (evident) a episcopului Sebastian, episcopul Slatinei și Romanațiului.

Momentan jurista cultului creștin baptist, Salonica Taloș, a fost acceptată ca reprezentat în procesul ce are loc și despre care puteți citi AICI. Ce să facem, să stăm cu mâinile în sân și să lăsăm ca tuturor „in-sectelor”  să le fie răpite drepturile ilegal de acest acid BORic? No thanks.

Apropos, știți cum funcționează acidul boric pe post de insecticid? „Acidul boric acționează ca insecticid cu efect întârziat, astfel că furnicile muncitoare ajung la cuib fără vreun simptom, iar acolo hrănesc toți locuitorii cu momeala.” Nice work

Fie ca Domnul să facă dreptate în toate acestea în ciuda sistemului corupt în care trăim.

PS: Dacă limbajul vi se pare prea dur, îmi cer iertare.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Întâmplări și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Ultimele șmecherii BOR-ice: scoaterea cimitirelor din domeniul public pentru interzicerea înmormântării „sectanților”

 1. Ioan C. zice:

  Limbajul nu mi s-a parut dur, ci plastic; dar de ce ambele trimiteri sunt la acelasi articol? Ajungea o trimitere.

 2. manolache alina adriana zice:

  Ai dreptate o sa ma rog pt acest lucru

 3. Silviu Carlescu zice:

  Multumesc Beni!

 4. Adrian.S zice:

  Nu e de mirare.Nu ar fi nici primul caz nici ultimul.Dar oare nu ar fi mai bine ca sa cumparam noi o proprietate si sa ne facem cimitirul nostru?In felul asta,nu ar mai exista astel de probleme?.

  • Ba da, ar fi mai bine, dar legislatia privind formarea noilor cimitire e foarte drastica, foarte multe conditii greu de indeplinit. Vechile cimitire nu trebuie sa le respecte, se are in vedere legislatia de la vremea infiintarii lor. Acesta e motivul pentru care e cu mult mai greu sa face un cimitir astazi. In plus, costurile sunt foarte mari si majoritatea bisericilor nu-si permit.

 5. marius zice:

  Ma revolta acest fapt deoarece „un asa-zis credincios” – ma refer la preotul ortodox ia hotarari „neortodoxe” . Un credincios al lui Dumnezeu nu ar putea sa refuze ceea ce este dat – inhumarea si ceea ce este al locuitorilor comunei (un loc de veci indiferent de apartenenta politica sau religioasa) . Sper ca primarul localitatii sa dea dovada de intelepciune si sa respecte drepturile tuturor locuitorilor orasului Potcoava. Cred ca nu este nevoie de un alt cimitir ci, de respectarea unor drepturi si sa nu uitam ca preotul administreaza ceea ce ii este dat si nu este stapan si nici vesnic. Se pare ca ortodoxismul este in continuare o religie din ce in ce mai permisiva si mai politizata , dar se pare ca sunt spre pieire si nu spre mantuire .

 6. Potcoava nu este un caz singular ,a devenit un caz singular din cauza incapatanarii noastre de a ne apara drepturile in instanta.Ceea ce este trist aici este concubinajul Biserica -politica. Unii teologii ordodocsi explica asta prin bizantismul care caracterizeaza relatia biserica -stat si care a fost din totate timpurile sindromul bisericilor ortodoxe din toate tarile ortodoxe.Craiul, voievodul ,Imparatul,Regele,a fost mereu un apropiat al bisericii. Asa se face ca Presedintele tarii vorbeste la sanctificarea lui Saguna si se pozeaza cu marile fete ale BOR-ului, asa se face ca avem mai multe biserici decat spitale si scoli adunate impreuna, ca dam bani de la buget pentru a se construi biserici ce sunt acoperite cu cupru(arama sunatoare si chimval zanganitor!) si tot din cauza asta n-a fost acceptat de Patriarh un ministru reformat la ministerul Cultelor si culturii, primul ministru fiind cel care administreaza tainele de la Culte. In Olt in schimb președintele CJ este membru eparhial al episcopiei Oltului si Romanatului si a trimes o circulara la rugamintea episcopului Sebastian ca toate cimitirele sa fie scoase din domeniul public! Pai intreb eu cu ce drept face m`nealui asa un gest? Cu ce drept? Dar in tarisoara asta dreptul minoritatilor religioase unde este? N-are nici un drept!Si uite asa Prefectura Olt s-a auto-sesizat si a cerut ca primariile servile sa revina asupra deciziilor slugarnice prin care scoteau cimitirile din administratia publica.
  Patru din ele au facut-o, dar la Potcoava consiliul local s-a facut ca ploua si n-a luat in considerare Prefectura Olt. Asa ca n-avem nevoie de cimitir pentru reprezentantii Cultelor Baptist, Penticostal , adventist si Martorii lui Iehova care locuiesc in Potcoava, ci de respectarea Legii fata de care biserica Ortodoxa nu este mai presus. Cel mai bine a enuntat realitatea un consilier, fost vice-primar , viitor candidat la Primaria Potcoava, citez”Sunteti prea putini sa tinem cont de voi.Apoi nimeni nu are curaj ca in an pre-electoral sa nu accepte solicitarea celor sapte biserici ortodoxe din Potcoava.Stramta este poarta, ingusta este calea si putini sunt cei care merg pe ea, spunea Isus
  .

 7. Pingback: Din nou despre interzicerea îngropării „sectanților” în cimitirele publice | Beni Cruceru

 8. nevrednicul zice:

  Posibilităţi:
  Cimiturul domeniu public şi în el se vor îngropa musulmani şi evrei.

  sau vă faceţi cimitir separat aşa cum au toate cultele. Eu personal nu vreau să fiu îngropat decât lângă fraţi de credinţă. Poate pentru dvs nu este important. Pentru mine şi pomenile mele este. Nu vreau să vină un binevoitor care să ţipe că sunt obiceiuri atavice necreştine şi că îi spurcă mortul lui.

  • Ar fi preferabil să se fondeze cimitire separate, dar investiția este foarte mare. Nu uitați că noi nu suntem finanțați de stat. Pe lângă acest lucru, legislația de astăzi nu mai permite așa de ușor fondarea cimitirelor condițiile fiind dratice. Nu cred că vi s-a țipat în gura mare că ar fi vorba de ce ați spus dumneavoastră. Cât despre spurcat, nu ce intră în om îl spurcă pe om, ci aceea ce iese din el îl spurcă.

   • krabul zice:

    Puteţi să vă îngropaţi oamenii în jurul bisericii de început. Aşa se face şi la noi când nu există cimitir undeva (ţări străine). Şi puteţi să vă organizaţi ca să fiţi recunoscuţi. Dacă dvs nu sunteţi recunoscuţi alţi protestanţi sunt. Deci problema e la dvs şi la stat. Puteţi pune de o parte din zeciuială. Să ştiţi că la sate multe cimitire sunt donate de oameni.

    În ultima perioadă am înţeles că îngroparea la evanghelici este diferită de a noastră. Aşa că remarca mea nu are sens. Nu am vrut să spurc cu ce îmi iese pe gură. Dar dvs aţi scris părtinitor aşa că am scris şi eu partizan. Dar să ştiţi că nu e bună amestecarea. Ea nu duce la unire. Ci la ceartă.

    Am putea trăi toţi într-un mare cort şi să mâncăm toţi la cantină. Asta ne pregătea Ceauşescu. Dar e mai bine să trăim fiecare familie în casa lui. Şi să ne îngropăm fiecare la ai lui.

 9. ATEULABSOLUT zice:

  Cimitirul trebuie sa fie AL COMUNITATII, NU AL UNUI (in)CULT RELIGIOS. In orice cimitir trebuie sa poata fi ingropati locuitorii localitatii INDIFERENT daca sint deliranti/religiosi sau REALISTI/ATEI. Religia cre(s)tin-ortodoxa IDOLATRA NU TREBUIE SA EXISTE, daramite sa mai fie si impusa altora.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s