My enemies are men like me – cântec împotriva pedepsei capitale


Derek Webb este un compozitor original, multe din cântecele lui dezbătând probleme politice. Mi se pare genial. Ascultați versurile acestei melodii:

I have come to give you life
And to show you how to live it
I have come to make things right
To heal their ears and show you how to forgive them

Because I would rather die
I would rather die
I would rather die
Than to take your life

How can I kill the ones I’m supposed to love
My enemies are men like me
I will protest the sword if it’s not wielded well
My enemies are men like me

Peace by way of war is like purity by way of fornication
It’s like telling someone murder is wrong
And then showing them by way of execution

When justice is bought and sold just like weapons of war
The ones who always pay are the poorest of the poor

Cântecul se adresează problemei războiului cât și pedepsei capitale. Dacă tot am amintit subiectul, aștept părerile voastre despre pedeapsa capitală. Da sau nu?

Aștept și argumentele voastre pentru răspunsurile voastre.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Dragoste, Muzică, Politică și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la My enemies are men like me – cântec împotriva pedepsei capitale

 1. Pomisor zice:

  Geneza 9:6. Daca varsa cineva sangele omului, si sangele lui sa fie varsat de om; caci Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Lui.

  • Suntem sub o lege nouă. Știu textul acesta, și eu l-am folosit ca și argument că mă aflam de cealaltă parte a baricadei. Și totuși, cât timp o persoană trăiește, are ocazia să se pocăiască de păcatele lui. Chiar dacă ne sunt dușmani și nu fac binele, trebuie să îi iubim (asta nu înseamnă că trebuie să nu-i închidem).

   • Pomisor zice:

    Ei, nu chiar atat de noua… Acelasi lucru apare si in Apocalipsa 13:10. Cine duce pe altii in robie va merge si el in robie. Cine ucide cu sabia trebuie sa fie ucis cu sabie. Aici este rabdarea si credinta sfintilor.

    Corect si foarte perfect adevarat ca noi trebuie sa ne iubim dusmanii. Si chiar asa trebuie sa facem. Insa uitati ce se intampla: in momentul in care un om omoara pe alt om, criminalul ajunge sub stapanirea juridica a Diavolului care il tine in baza legii de paritate. Nu il acuza imediat si nu executa sentinta in schimb il santajeaza sa faca alte pacate. Dar daca la un moment dat criminalul isi vine in fire si se hotaraste sa se pocaiasca si sa nu mai asculte de Diavol si incepe sa faca binele ascultand de legile date de Dumnezeu atunci acesta incepe sa il prigoneasca. Ceea ce ii ofera Satanei drepturi asupra respectivului om sunt chiar pacatele lui care nu dispar in neant prin pocainta lui. Si va conduce circumstantele in asa natura incat nu va lasa ca respectivul om sa ii scape fara sa fi platit toate pacatele de care s-a facut vinovat in baza legii de paritate… Deci practic oricum nu are nici un sens sa eliminam pedeapsa cu moartea pentru ca … ea se aplica oricum prin puterea Diavolului care nu isi lasa slujitorii sa ii scape, prin manevrarea circumstantelor. „AICI ESTE RABDAREA SI CREDINTA SFINTILOR”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s