În vizită la Auschwitz-Birkenau (2)


Prima parte o puteți citi AICI.

Auschwitz II a fost „capodopera” lui Himmler. Locul era conceput special pentru exterminare. În tabără erau îngrămădiți până la 200.000 de deținuți. Viață de sardină. Aduși în vagoane, deținuții puteau vedea în momentul coborârii gardurile electrice, acestea cu siguranță omorând orice speranță avută.

După aceasta erau duși în clădirea Kanada, una din cele mai bine prezervate clădiri,

În această încăpere, prizonierilor li se luau toate lucrurile deținute, inclusiv dinții de aur. Posesiile cele mai valoroase erau folosite chiar de cei din conducerea Reich-ului. După aceasta erau tunși, fierți sub dușuri, mai apoi înghețați de apă sloi, lăsați să aștepte o jumătate de oră în timpul iernii, iar abia apoi îmbrăcați cu hainele purtate de colegii lor ce tocmai muriseră. Măcar erau dezinfectate în aceste „mașini de spălat” (mai bine zis „mașini de aburit” pentru că foloseau aburi):

O mică parte din evreii deținuți lucrau în această clădire. Marea majoritate dintre ei au reușit să scape cu viață datorită condițiilor de lucru mai acceptabile. Se spune că un soldat s-a îndrăgostit lulea de o deținută evreică. Ea i-a răspuns avansurilor, iar el a făcut tot ce stătea în puterile lui ca să îi dea de lucru în clădirea Kanada. A reușit în cele din urmă, iar în 1944 a ajutat-o și să plece din iadul de acolo. Spera că se vor căsători. N-a mai auzit de ea după aceea. L’amour…

În această clădire a fost construit acest frumos album foto ce amintește vizitatorilor de deținuți:

Pozele au fost găsite în clădirile alăturate în care erau depozitate proprietățile deținuților.

Naziștii au distrus crematoriile și multe alte dovezi, însă au uitat să distrugă și clădirile în care erau ținute proprietățile confiscate. Acestea au slujit ca și mărturie în procesele de la Nurnberg.

Va urma

Reclame
Acest articol a fost publicat în Istorie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la În vizită la Auschwitz-Birkenau (2)

  1. Ce lagar de concentrare si exetminare? Ce holocaust? N-a existat!E un program de propaganda al sionistilor. Sa fie trimesi din nou in lagare de concentrare , daca au existat. Asa spun multi arabi , iar cei care le tin partea saracilor palestinieni , vor nu vor ,sunt pe aceasi lungime de unda.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s