Mirajul diplomei pe bani și cifrele de afaceri ale universității Spiru Haret


„Dinn numarul total al studentilor, in 2008, 64.000 erau la zi, 34.000 la frecventa redusa, iar 176.000 la fara frecventa. Pentru comparatie, la nivel national existau 280.000 de studenti care nu erau cuprinsi in invatamantul la zi, 75% dintre acestia provenind de la Spiru Haret.

In acelasi timp insa, numarul cadrelor didactice (de la asistent la profesor) a crescut de la 1.081 in 2005, la 1.334 in 2008, de unde rezulta ca numarul de studenti ce revin unui cadru didactic a crescut de la 83 la 206.

Pentru a intelege bine aceste cifre trebuie spus ca, la nivel european, raportul studenti/profesori este de 15-20/1. In Romania, Politehnica Bucuresti are un raport de 17/1, Poli Timisoara la fel, ASE un raport de 40/1, Babes-Bolyai un raport de 35/1, Universitatea din Bucuresti si Univ. de Vest din Timisoara 29/1, in timp ce media in universitatile de stat este de sub 25/1. La Harvard, raportul este de 11/1, iar la Princeton de 7/1.”

„Un sondaj recent realizat de Bestjobs arata ca aproape jumatate dintre angajatorii care au declarat ca evita sa angajeze absolventi ai universitatilor particulare au spus ca ii evita in primul rand pe cei de Spiru Haret.”

Pentru articolul întreg citește Sursa Hotnews

Reclame
Acest articol a fost publicat în Educație și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s