Fools Day


Un ateu hotărăște să-i dea în judecată pe creștini deoarece ei au sărbători din cauza cărora primesc liber de la lucru, iar ateii n-au nicio astfel de zi. La prima arătare, judecătorul îi cere pârâșului să-și prezinte cauza:

-Am dat în judecată toată creștinătatea pentru că ei au Crăciunul și Paștele în fiecare an și din cauza acestor sărbători primesc zile libere de la lucru. În plus, de ce trebuie noi ateii să sărbătorim o sărbătoare care nu este a noastră? Nu este drept. Noi ateii nu avem nici o astfel de sărbătoare. Cer ca o astfel de sărbătoare să ne fie permisă și nouă ateilor.

Judecătorul hotărăște să se mai întâlnească peste câteva săptămâni pentru a se lua decizia.

La termenul următor, judecătorul nici nu stă pe gânduri și nici nu lasă apărarea să spună ceva. Hotărârea este luată:

-Voi, ateii, spuneți că nu există Dumnezeu. Psalmul 14:1 spune:  „The fool says in his heart: there is no God” (Nebunul spune în inima lui: nu există Dumnezeu). Prin urmare, sărbătoarea voastră trebuie să fie 1 aprilie, Fools Day. Trebuie doar să vă cereți drepturile pentru a o face o sărbătoare legală în cinstea voastră. Astfel, veți avea o sărbătoare care să vă cinstească și veți primi și liber de la lucru.

Acest articol a fost publicat în Ateism și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Fools Day

  1. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (02.04.2011) « România Evanghelică

  2. Ioan C. zice:

    Faina povestea asta!

Lasă un comentariu