Apocalipsa 6: este această înregistrare dovada pentru calul roșu?


S-a făcut mare vâlvă în jurul acestei înregistrări de săptămâna trecută a evenimentelor din Egipt. Veți putea observa în înregistrare un cal transparent care trece prin oameni. Desigur, sceptici fiind, putem pune totul pe seama unei farse. Nu mă pricep la „cernerea” înregistrărilor și nici la determinarea falsului sau adevăratului. Poate ne poate ajuta cineva care are mai multe cunoștințe.

Iată câteva observații bazate pe textul biblic:

Totuși, dacă luăm în considerare ca fiind adevărate imaginile, gândul ne va merge, cu siguranță, înspre caii din Apocalipsa 6. Când cineva mi-a spus pentru prima dată despre această înregistrare, mie acolo mi-a zburat gândul. Întrebarea este care cal ar fi? Pare a fi galben, dar în același timp arată ca fiind din foc atât calul cât și călărețul. Așadar, poate fi vorba de calul roșu din Apocalipsa 6:4. Acesta fi în acord cu evenimentele actuale, toate răscoalele și revoluțiile ce au loc în lumea arabă, deoarece acestui călăreț i s-a dat puterea să „ia pacea de pe pământ pentru ca oamenii să se junghie unii pe alții și i s-a dat o sabie mare.”

Roșu nu pare a fi, ci doar flăcările ar putea indica acest lucru (adjectivul πυρρός se poate referi și la culoarea focului).

Ar putea fi vorba și de cea de-a patra pecete (6:8), calul gălbui, dar nu știu dacă moartea a venit peste cea de-a patra parte a pământului.

Ce ziceți? Este făcătură sau chiar Domnul vrea să ne transmită un semnal subtil după cum a făcut-o din totdeauna?

Reclame
Acest articol a fost publicat în Șocant, studiu pe text. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Apocalipsa 6: este această înregistrare dovada pentru calul roșu?

 1. Ioan C. zice:

  Reflexia luminii!

 2. Viorel Cruceru zice:

  Aparitia celor patru cai are loc in Necazul cel Mare.Asadar :ori sunntem in necazul cel mare, iar eu nu il vad unde sunt acuma, desi unii americani se vaita de mama focului, iar daca suntem in necazul cel mare atunci biserica de ce mai e p-acilea?
  Stiu pozitia ta cu privire la rapirea biserici. Asa ca nu cred ca acest cal rosu-galben-verzui este cel din apocalipsa.

 3. horvathliviu zice:

  Beni am vazut farse cu „invieri” din morti, cu vindecari miraculoase, doar ca sa se creada Scriptura. Nu asa il „ajutam” pe Dumnezeu. Nu asa se evanghelizeaza.
  Sigur e o farsa.

  • Liviu,
   Nici nu intenționez să evanghelizez prin așa ceva. Nu știu cât poți evangheliza prin caii din Apocalipsa 🙂 E doar un semnal de alarmă pentru noi ca și creștini că se apropie venirea Lui. Că e făcătură sau nu, e un semnal de alarmă bine venit. Protestele și revoltele sunt un semn care ne îndreaptă privirile spre venirea Sa pentru că Scriptura ne vorbește de război și lupte în zilele de pe urmă.

   • Horvath Liviu zice:

    ma refeream la cei care au practici de felul acesta,nicidecum la tine. Da, ar fi bine ca astfel de evenimente ale contemporaneitatii sa ne faca sa ne intoarcem privirile Scripturi.

 4. viorel cruceru zice:

  Luther spunea „Diavolul este maimuta lui Dumnezeu, il imita”. Fie ca o face prin ingeri de lumina, aparitii misterioase ,sau prin tehnica secolului XXI va incerca mereu sa „insele daca este cu putinta pe cei alesi”.
  Azi multi se duc dupa senzatii si senzational.Petru dupa experienta de pe muntele schimbarii la fata , spune ca avem Cuvantul care este mai tare ca orice experienta.

 5. alex ghita zice:

  E o vorba care am invatat-o de la mama cand vorbea de bazaconii din astea: ”cai verzi pe pereti”. Cam asta e si filmarea asta. Trebuie totusi sa ne amintim ca cei 4 cai din Apocalipsa sunt simbolici, nu ar trebui sa ne asteptam ca o sa vedem cai de culori diferite, condusi de personaje diferite in lumea noastra. Cred ca ar fi destul de absurd, parerea mea si-asa si e, sa te astepti ca astfel de aparitii sa aibe loc. Sau nu e asa ?

  PS- un alt amilenist

 6. Emi Zarnescu zice:

  Ideea cu calul rosu nu mi se pare departe, insa problema mea este daca NOI intradevar traim vremea de pe urma in sensul in care este perceputa astazi.
  Ideea este ca si apostolii au perceput „vremea de pe urma” in timpul lor. Nu putem vorbi aici de eroare teologica pentru ca atunci nu ne mai putem increde in scrierile biblice. Deci pana la urma care este vremea de pe urma?
  Eu consider interpretarea amilenista cel mai aproape de adevar si anume ca „vremea de pe urma” este intraga perioada cuprinsa intre prima venire si a doua venire a Domnului. Si profetii fac referire la venirea lui Mesia ca fiind „sfarsitul vremurilor”. Deci practic ucenicii traiau un perioada de „inceput al sfarsitului.” Ramane sa vedem daca noi traim in perioada de „sfarsit al sfarsitului”.

 7. alex ghita zice:

  Amin ! Amin ! Si eu cred la fel frate Emi !

 8. ionut zice:

  Nu știu dacă este adevărat sau nu , dar mie mi s-a făcut ,,pielea de găină,, !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s