Dumnezeu e medic, nu măcelar


De ce? Din ce cauză? De ce?

Când avem parte de suferință alergăm la aceste întrebări. Orice om o face. Iov a făcut-o și la fel ca el, mulți alții. Problema prietenilor săi era că ștampilau suferința ca fiind rea și cauzată de răul din viața lui Iov. Despre „bunătatea” suferinței  am scris AICI.

Nu despre bunătatea suferinței vreau să vă vorbesc, ci despre bunătatea lui Dumnezeu. Un lucru îl învăț din experiența lui Iov cu Dumnezeu în suferință și după aceasta: Dumnezeu nu este un măcelar nesimțit ce taie în carne fără a-i păsa. Dumnezeu acționează ca un doctor: deschida rana cu foarte mare atenție, scoate afară ce trebuie să scoată și închide la loc.

John MacArthur spune că în vreme de prosperitate și liniște, Dumnezeu strigă și noi nu-l auzim. În vreme de furtună, El ne șoptește și auzim și cel mai fin foșnet. De ce? Pentru că învățăm să-l ascultăm.

Chiar și în cele mai grele vremuri, să nu uităm: Dumnezeu e medic, nu măcelar.

El face rana și tot El o leagă.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Gânduri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dumnezeu e medic, nu măcelar

  1. paul zice:

    „Nu-I cer lui Dumnezeu sa va curme suferintele ce va incearca, dar Ii cer cu toata staruinta sa va dea puterea si rabdarea de care aveti nevoie pentru a le putea indura cata vreme aceasta Ii va fi voia. Mangaiati-va cu Acela care va tine tintuita pe cruce, El va va elibera cand va socoti de cuviinta. Fericiti sunt cei ce sufera impreuna cu El; deprindeti-va sa suferiti astfel si rugati-L sa va dea puterea de-a rabda tot ceea ce va dori El si atata vreme cat va socoti El ca este de trebuinta. Lumea nu intelege aceste adevaruri si nici nu-i de mirare: ei sufera ca oameni ai lumii si nu precum o fac crestinii. Privesc bolile ca pe niste suferinte ce tin de natura omului si nu ca pe un har oferit de Dumnezeu omului; si astfel privind lucrurile, ei nu vad decat ceva cu totul rau si strain naturii umane.” extras din Scrisoarea aXIa, unei calugarite, din Practicarea prezentei lui Dumnezeu, Fratele Laurentiu al Invierii.

    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s