Puterea crucii lui Hristos- Mighty is the power of the Cross


Obişnuim să spunem despre crucea lui Hristos că are putere. Adevărul este că puterea nu stă în lemnul crucii, ci în jertfa realizată de Hristos pe ea. Crucea este  simbolul sacrificiului suprem pentru mântuirea celor care vor crede şi vor fi regeneraţi de Duhul Sfânt.

Cântecul următor este unul din acelea ce m-a atins de atâtea ori şi mi-a îndreptat inima spre locul sacrificiului lui Hristos: crucea. Hristos nu mai este pe cruce astăzi, dar momentul în care a murit pe cruce va rămâne punctul central al istoriei.  Nu există nimic mai puternic decât jerta lui Hristos pe cruce.

Uitaţi-vă dincolo de simbolistica acestui cântec şi-i veţi vedea frumusţea şi realitatea:

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Cântece. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Puterea crucii lui Hristos- Mighty is the power of the Cross

 1. Un pacatos zice:

  Ideea la crestinii ortodocsi e ca crucea goala arata Invierea, dar Mantuitorul pe cruce ( imaginea cu Iisus rastignit) ne-aduce cu adevarat aminte de jertfa si chinurile Domnului pentru noi: ” O, galateni fara minte, cine v-a ademenit pe voi, sa nu va incredeti adevarului,- pe voi, in ochii carora A FOST ZUGRAVIT IISUS HRISTOS RASTIGNIT?” ( Galateni 3: 1).

 2. all zice:

  Coloseni 2:13-15 .Pe voi, cari erați morți în greșelile voastre şi în firea voastră pamântească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viața împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşelile.A şters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră şi ne era potrivnic, şi l-a nimicit, pironindu-l pe cruce.A dezbrăcat domniile şi stăpînirile, şi le -a făcut de ocară înaintea lumii, după ce a ieşit biruitor asupra lor prin cruce.
  Este una dintre cele mai frumoase descrierii ale crucii lui Christos , scrisă de unul dintre cei care au făcut cunoscută Mântuirea prin moartea lui Christos. Crucea nu poate fi despărţită de Christos în contextul mântuirii, dar moartea lui Christos poate fi despărţită de cruce. Ceea ce dă valoare morţii lui Christos nu este crucea , ci ispăşirea , care putea fi făcută pe roată,în țeapă sau într-o altă formă. Din păcate în istorie crucea a devenit un motiv de câștig (vezi vânzarea de bucăți din crucea lui Christos , de ordinul garniturilor de trenuri)uneori războaie în numele crucii și altele care n-au nimic cu moartea pe cruce a lui Christos. Într-un fel noi romanii am îndumnezeit crucea și l-am nedumnezeiit pe cel de pe cruce. Asa ca avem cruci din cartofi, din mere , din buturugi , sau din mai știu eu ce. Pana atunci sa ne bucuram de aducerea aminte a întrupării celui fără de început, născut în iesle mort pe cruce.

  • Un pacatos zice:

   ” Căci, cuvantul CRUCII, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mantuim, ESTE PUTEREA LUI DUMNEZEU.” I Corinteni 1: 18.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s