22 decembrie. S-a sfârşit…ca să înceapă


22 decembrie este o zi marcantă pentru toţi românii. Reprezintă împlinirea sloganului rostit la 16 decembrie în Timişoara: „Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara.”

22 decembrie este considerată a fi ziua în care dictatura ceauşistă a luat sfârşit. Trebuie punctat că acesta a fost singurul lucru pozitiv care s-a întâmplat la revoluţie. Ceauşismul s-a sfârşit, comunismul ba. Comunismul nu a luat sfârşit nici pe 22 decembrie şi nici măcar pe 25 decembrie (despre comunismul cameleonizat în demon-craţie am scris AICI). El trăieşte şi astăzi.

Moise a avut o mare surpriză când a ajuns în pustie împreună cu poporul. A scos poporul din Egipt ca să afle că Egiptul se afla încă în popor.

Acelaşi este şi cazul multor români: am scos românii din comunism ca să realizăm că n-am exorcizat comunismul din români. De cât timp avem nevoie pentru a scoate comunismul din noi? Să fie nevoie (doar) de 40 de ani?

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Istorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 22 decembrie. S-a sfârşit…ca să înceapă

  1. Un pacatos zice:

    Foarte adevarat ce-ati scris. Multa mizerie in Romania: salarii foarte mici, coruptie. Dar eu n-as da vina pe popor, romanii ( nu toti) sunt in general harnici, am prieteni in constructii in Vest, muncesc precum sclavii ( ei spun asta), dar macar sunt platiti. De vina sunt cei ce ne conduc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s