Catedrala Mântuirii Neamului (prost)


Acum câteva zile patriarhul a cerut ajutorul preşedintelui Camerei Deputaţilor, adică 20 de milioane de lei (10%) din costul estimat pentru lucrările din 2011 pentru Catedrala Mântuirii Neamului (poţi citi AICI despre aceasta). Sunt şocat de insistenţele patriarhului. Consider a fi o dovadă de bun simţ ca în vreme de criză să nu mai baţi la o uşă săracă. Este ca şi cum te-ai duce la vecinul tău care nu mai are bani nici de pâine şi tu îi ceri mereu şi mereu bani pentru călătoria ta în Hawaii. Sau să furi singura mieluşea a vecinului.

Fraţi români, treziţi-vă! Nu clădirile ne mântuie, nu monumentele, nu icoanele, nu preoţii, nu pastorii, nimeni! Singurul care ne mântuie este Hristos. Eventual, singurul lucru ce-l poate mântui (în sensul în care moldovenii de dincolo de Prut îl folosesc) construcţia acestei catedrale este bugetul ţării noastre. Nimic mai mult!

O astfel de construcţie este de neam prost după cum spune românul. Apropos, titlul nu-mi aparţine, ci apare într-un ziar scris de un laic. Well emphasised!

Totuşi foarte mulţi români, chiar ortodocşi, nu sunt de acord cu această construcţie. Doar priviţi la reacţiile românilor la diverse articole online pe această temă. Articolul de pe Hotnews are 138 de comentarii după 5 zile şi multe nu sunt pro-construcţie, ci din contră.

Dorinţa mea este ca Dumnezeu să ne mântuiască de o astfel de prostie şi aberaţie în plină criză economică.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Catedrala Mântuirii Neamului (prost)

 1. Un pacatos zice:

  Poate ca daca punem de la mana, ortodocsi, baptisti, penticostali se va ridica.:)))))))

  • Un pacatos zice:

   mana de la mana

  • Mă aşteptam la o altfel de reacţie din partea dvs. după un astfel de post. Să nu exagerăm totuşi 🙂

   • Un pacatos zice:

    Si totusi, americanii au o Catedrala Nationala.

    • Să aibă. Totuşi „the foundation (The Protestant Episcopal Cathedral Foundation) operates and funds the cathedral, which is not funded by the U.S. government.”
     http://en.wikipedia.org/wiki/Washington_National_Cathedral
     Nu am nicio problemă atât timp cât finanţarea e proprie, adică din donaţii. DIn câte ţin eu minte, SUA nu a mai finanţat vreo Biserică din 1791, la 4 ani bună declararea independenţii.

    • Un pacatos zice:

     Corectati va rog in textul dvs, Independenta SUA a fost proclamata in 1776, deci 1791-4 nu e=1776. Stergeti apoi musai mesajul meu.

    • Independenţa faţă de Anglia a fost proclamată în 1776, dar SUA a devenit stat de sine stătător în 1787 când a fost adoptată constituţia americană. Între 1775 şi 1783 s-a purtat războiul dintre cele 13 colonii britanice din America şi Anglia, în ciuda faptului că în 1776 se declarase independenţa.
     Constituţia americană se bazează pe declaraţia de independenţă emisă în 1776. Tot 1787 a fost ales şi primul preşedinte, deci putem spune că SUA a devenit independentă în totalitate de Anglia d.p.d.v. legal abia în 1787. Mai puţin contează asta. Vorbeam despre finanţarea de la stat.

 2. cosmin zice:

  astia sunt bani la o tara asa bogata? nu banii astia ne lipsesc, cat comisionul la o ”licitatie”.
  deci subiectul e ca mai mereu o distragere de atentie, si una foarte pacatoasa.
  pe o scena in care planurile sunt facute, ce trebuie sa se intample ”oricum” se intampla.
  am mai intalnit o parere cum ca ar putea (apasand un buton) sa aduca din constiinte in intruchipare, mantuitorul pentru fiecare popor.
  pentru ca as fi vrut sa spun ca nu a aparut cine sa darame ”oricum”, dar cu afirmatia anterioara, oricum ramane oricum oricum. Planul lui Dumnezeu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s