Iubirea, o simplă amintire?


Postul se adresează tuturor celor ce au iubit.

Pe ce se bazează iubirea? Pe sentimente sau pe raționamente? Iubim pentru că suntem conștienți că trebuie să iubim?

Cu toții vom cădea de acord că iubirea pornește din interiorul nostru și se bazează pe o anumită atracție sufletească. De cele mai multe ori aceasta se desprinde din atracția fizică. Întrebarea pe care mi-o pun este dacă am mai iubi dacă n-am mai avea amintirile pe care le împărtășim cu persoana dragă?

Dragostea este o simplă compunere de amintiri. Iubim din pricina amintirilor care ne susțin prezentul. Îmi iubesc soția pentru că îmi aduc aminte de tot ce ne leagă. Dacă într-o oarecare dimineață nu mi-aș mai aduce aminte de persoana ei și aș uita tot ce ne unește, aș privi-o ca pe un străin. Ce tragedie ar fi ca persoana iubită să aibă Alzheimer și să nu-și aducă aminte de nimic din trecut. Ar fi o durere cruntă să-l ai pe cel iubit lângă tine, să-ți aduci aminte de clipele frumoase petrecute împreună și totuși celălalt să nu-ți poată împărtăși dragostea. Acesta este motivul pentru care spun că dragostea se bazează pe amintiri.

Dragostea este la fel de fragilă ca o amintire. Motivul pentru care iubim este să nu uităm să iubim. Dacă n-aș iubi o singură zi, mi-aș pierde îndeletnicirea aceasta. Nu trebuie să treacă zi în care să nu ne iubim soțiile.

În același mod, relația noastră cu Dumnezeu se rezumă la amintiri. Dacă trece o zi fără a-l iubi pe Dumnezeu atunci ne pierdem această îndeletnicire. Printre altele, cina Domnului este un moment anamnetic (nu vreau să par minimalist, vorbesc doar de un singur aspect) în care ne aducem aminte de dragostea lui Dumnezeu pentru a ne impulsiona dragostea noastră față de El prin darea unui verdict vieții noastre în așa fel încât dragostea pentru păcat să fie schimbată în dragoste pentru Dumnezeu.

Revenind la subiectul relațiilor, pot spune că trecutul mă face să iubesc, prezentul mă face să râd, dar viitorul mă face să plâng uneori. Nu pot acceptă să-mi pierd soția, iar când mă gândesc la aceasta, lacrimi de apreciere îmi cad din inimă.

Acest articol a fost publicat în Dragoste, Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Iubirea, o simplă amintire?

  1. Un pacatos zice:

    ” Barbatilor, iubiti pe femeile voastre si nu fiti aspri cu ele” ( Coloseni 3: 19), dar sa fim atenti cand le dam portofelul pe mana.

  2. Pingback: Dragostea, fragilă cât o amintire | Beni Cruceru

  3. Pingback: Dragostea, la fel de fragilă ca o amintire |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s