Soare de vânzare! 3 raze la un leu


Citesc astăzi AICI stupefiat că o femeie a cumpărat Soarele și va pretinde taxă pentru toți locuitorii Pământului. De când este Soarele proprietate privată? Știu că s-au vândut terenuri și pe Lună, dar nimeni nu a vorbit de o astfel de absurditate. Dacă tot se laudă că l-a cumpărat, să se ducă acolo unde îi este proprietatea, nu?

Privilegiul cel mai mare este că Dumnezeu a lăsat bunuri comune de care se bucură și săracul și bogatul, și cel bun cât și cel rău, atât cel gras cât și cel slab, cel înalt și cel scund. E adevărat că mărimea influențează și cantitatea de soare pe care o absorbi:).

Soarele, Luna, aerul, norii, atmosfera sunt proprietate comună. În aceasta constă egalitatea care a lăsat-o Dumnezeu și în aceea că nimeni nu se naște cu aurul în pumni. Da, unii au părinți cu bani, dar toți suntem născuți egali.

Stupizenia acestei doamne dă dovadă de o mercantilie acerbă și dorință de manipulare, întâlnită numai la personaje negative din filme gen Joker sau The Green Goblin.

Toți ne naștem egali și murim egali. Numai unii sunt mai egali decât alții, la fel cum papa este între cardinalii lui „primus inter pares”, adică „primul între egali”. Interesantă concepție.

În fond, să fii domn e întâmplare. Să fii om e lucru mare!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Din natură. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s