Despre regimul super-comunist din Coreea de Nord


Astăzi, Coreea de Nord a atacat Coreea de Sud. Nu mă surprinde. A acționat ca un bolnav de epilepsie ce dintr-o dată cade la pământ și se zvârcolește. Întâmplarea face că ieri am citit despre regimul din „raiul comunist corean” al „iubitului nostru conducător” Kim Jong Il. Regimul ceaușist a fost un bebeluș în comparație cu ce se întâmplă în Coreea de Nord. Oamenii nu numai că sunt manipulați, ci au creierele spălate pe de-a-ntregul. Citind din „Călătorii în infern” a lui Tvrtko Vujity despre vizita sa în regimul nord-corean, am fost mulțumitor Domnului că tovarășul nostru Ceaușescu nu a copiat întru totul cultul personalității din Coreea de Nord. Se spune că Nicolae Ceaușescu s-a inspirat din cultul personalității din China și Coreea de Nord ca urmare a vizitelor efectuate de acesta în cele două țări comuniste în 1971.

Pentru cei care nu știți, fostul dictator Kim Ir-sen care a murit în 1994 este ținut într-un catafalc special și „credincioșii” lui au privilegiul să meargă și să i se închine trupului îmbălsămat al „iubitului lor conducător”. Au trecut 16 ani de atunci, dar nimic nu s-a schimbat. Fiecare clădire publică îi poartă numele lui sau al fiului său Kim Jong il, acesta fiind „dragul lor conducător”.

Problema este că oamenii aceștia chiar cred în ei ca și când ar fi dumnezei. Când a murit Kim Ir-sen, nord-coreenii au ieșit în piața în care președintele lor avea înălțată o statuie de 33 de metri și și-au spart capetele lovindu-se de margimea ei. Îngrozitor. Chiar și jurnalistul maghiar povestește cum o parte dintre locuitori au leșinat la deschiderea sălii în care era o statuie din ceară a „iubitului lor conducător” în mărime naturală. Două femei au leșinat, iar mulți alții au început să plângă și să țipe. Pentru noi este de necrezut, dar pentru ei este ca și când ar fi cu adevărat dumnezei. Nu contează că le dau în fiecare zi doar 280 de grame de cereale și nimic mai mult. Nu contează că nu au dreptul la proprietate privată sau că bătrânii nu au voie să iasă din casă în capitală. Sunt de neclintit în credința lor.

Aș putea continua spunându-vă multe alte realități groaznice, dar vă dau ocazia să cumpărați și să citiți cartea „Călătorii în infern”. Doar 26 de lei, merită toți banii!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Șocant, Istorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Despre regimul super-comunist din Coreea de Nord

  1. Pingback: Și dictatorilor li se dictează moartea | Beni Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s