Călătorie în infernul celei mai mari leprozerii din lume (2)


Chiar și doamna doctor se uită cu ochi mirați la jurnalist. După mai multe argumentări, soțul spuse:

-Vă rog doar să aveți mare grijă de ea.

N-a fost ușor ca jurnalistul maghiar să o convingă. În fond, ea nici nu știa locația exactă a acestei leprozerii și nu avea aproape nici un motiv să meargă acolo. El îi spuse că îi va plăti drumul, dar aceasta a fost o motivație jignitoare pentru doctoriță.

-Dacă m-aș duce acolo împreună cu dumneavoastră, aș face-o pentru un singur motiv: Wattana Gungi. N-aș spune că sunt exagerat de sentimentală, însă și acum, după zece ani, îmi amintesc cu mult drag de un anumit pacient. Cu picioarele extrem de subțiate, ca de barză, a venit pe jos timp de 17 zile, aproape fără mâncare și fără apă pentru a fi tratat de mine, de Agnes „cea în stare să facă minuni”. Ce s-ar fi ales de cei trei copii ai săi, dacă ar fi murit?   L-am tratat săptămâni întregi, apoi, după ce s-a vindecat de lepră și s-a recuperat, a scos din buzunar o figurină pe care o cioplise dintr-un corn de oaie. „Mulțumesc!” mi-a răspuns în limba amhară și mi-a întins mica statuie. Priviți-o, cea care se găsește acolo pe raft, alături de fotografia lui.

Din fotografia rezemată de cărți, mă privește chipul unui om care, în ciuda unei suferințe profunde, are o față veselă. Expresia acelui bărbat negru exprimă bucuria de a trăi, însă ochii trădează marele efort depus pentru a înfrunta suferința cu stoicim.

-În întreaga lume sunt ținuți în evidență cinci milioane de leproși, continuă Agnes, majoritatea ar putea fi vindecați cu o sumă modică. Medicamentele necesare vindecării lor costă destul de puțin. Dar nu sunt bani pentru asta.

Acestea sunt cuvintele uneia dintre doctorii ale cărei rezultate obținute în decursul cercetărilor sale se bucură de un renume mondial, fiind aleasă printre primii 2 000 de medici care au avut contribuții deosebite la marile schimbări ale secolului XX.

-Dacă vin cu dvs, o fac doar pentru a-l revedea pe Wattana Gungi. Doamna doctor Mesztelat mi-a scris că a ajuns din nou în colonia de leproși. Poate l-aș mai putea vindeca…

Apropând-o, reportelor o întreabă unde se află această leprozerie. Agnes Axmann se apropie de globul pământesc aflat în acea încăpere și își îndreaptă degetul spre numele unei țări scris cu litere mari: ETIOPIA.

Fără a mai prezenta prea multe detalii, jurnalistul, cameramanul și Agnes încep pregătirile pentru această plecare. Plin de teamă, cameramanul Csaba îndrăznește să o întrebe ce se va întâmpla cu ei după:

-Ne vom infecta cu toții, dar sistemul nostru imunitar este destul de puternic pentru a învinge infecția.

Data plecării vine și ei se urcă în avionul ce merge spre Amsterdam, apoi Nairobi ca mai apoi să aterizeze în Addis Abeba. Verificându-le pașapoartele la aterizare, ofițerul rămâne mirat văzându-i și aflând scopul vizitei lor. Alți albi nu călătoresc în cea mai săracă țară africană decât pentru a trafic de persoane. Ei cumpără și vând pentru câțiva bănuți orfani, de altfel foarte prețuiți pentru organele lor în cercurile milionarilor occcidentali. În asemenea cazuri nu există ură de rasă, ficatul „negru” fiind la fel de bun ca unul „alb” dacă are nevoie cineva de el.

Continuarea de AICI

Reclame
Acest articol a fost publicat în Șocant. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Călătorie în infernul celei mai mari leprozerii din lume (2)

  1. eumiealmeu zice:

    Am fost şi eu pe aici şi am furat linkul de pe youtube, cu Giana, fata avortată. ce-a ieşit se poate vedea în ultima mea postare. Sper că e ok, dacă ar trebui să mai adaug ceva, o voi face. Mulţumesc pentru calitatea blogului.

  2. Pingback: Imagini șocante cu leproșii fără față și membre din Etiopia | Beni Cruceru

  3. Pingback: Călătorie în infernul celei mai mari leprozerii din lume (1) | Beni Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s