Istoria fenicienilor:despre fondarea Cartaginei, călătoriile maritime şi legătura genetică cu libanezii de astăzi


Pe parcursul acestui studiu îmi dau seama de importanţa civilizaţiei fenicienilor în decursul istoriei celor mai mari imperii. De exemplu: Cartagina (în limba feniciană înseamnă „oraşul nou”) a fost o colonie feniciană. Renumiţi pentru flota şi armata lor puternică, cartagineni au reuşit să lupte de la egal la egal cu romanii. Hannibal este probabil cel mai renumit dintre toţi fenicienii ce au populat Cartagina. Centru politic, cultural şi economic, oraşul de pe coasta de nord a Africii, despre care legendele romane spun că a fost fondat în 814 î.Hr., a devenit un oraş de sine stătător, o a doua capitală a fenicienilor. Era nevoie de un astfel de centru aflat la celalalt capăt al mării Mediterane pentru îndepărtatele lor călătorii. Aceşti stăpâni ai mărilor au mers până pe coasta de vest a Africii şi chiar până în insulele Marii Britanii. La poalele stâncii lui Tarik, Gibraltar (numele este arab şi înseamnă stânca lui Tarik: Gib-al-Tarik), s-au găsit obiecte cultice de origine feniciană. Oare ar fi fost imposibil pentru nişte extraordinari marinari să ajungă şi în Americi?

Iată aici informaţiile prezentate pe larg. Eu le-am scris pe unele din cele mai interesante pentru a vă stârni apetitul. Problema este că necesită timp. Iată continuarea documentarului postului anterior:

 

 

 

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Curiozităţi biblice, Istorie, Studiul Scripturii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s