Istoria fenicienilor: sunt ei strămoşii libanezilor?


Am pornit acest studiu pentru a afla o premisă şocantă: fenicienii au ajuns în Americi încă de acum 2500-3000 de ani. Da, aţi citit bine. Înaintea vikingilor, înaintea lui Columb. Extraordinari marinari, fenicienii au fost o civilizaţie ce s-a impus în planul politic şi economic al Levantului şi a zonei Mediteraneene.

Prin acest studiu, încerc să studiez cultura feniciană pentru că se leagă foarte mult de Israel. David şi Solomon au făcut alianţe cu acest măreţ popor, au făcut schimb de mărfuri şi templul a fost construit cu ajutorul fenicienilor.

Următorul documentar ne va purta de la valurile însorite ale Mediteranei până la uraganele ucigătoare ale Atlanticului (dacă existau acum 3000 de ani), de la cedrii Libanului până la seqouia americană. Încă nu am ajuns la o concluzie, dar sunt sigur că studiul îmi va fi mie folositor şi tuturor celor ce sunt interesaţi de acest subiect. Dacă conspiraţie este falsă, cel puţin vom putea păstra informaţiile despre fenicieni care au avut o relaţie politică şi economică destul de strânsă cu israeliţii.

Iată un documentar realizat de National Geographic despre originile penicienilor:

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Șocant, Filme, Istorie, Studiul Scripturii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Istoria fenicienilor: sunt ei strămoşii libanezilor?

  1. Un grup de petroglife, executate în stâncă de populaţia precolumbiana, descoperite la Cerro del Chivo si care aparţin culturii Chupícuaro, care ar fi fost create cu o mie de ani înainte de Hristos, sunt identice cu simbolurile incizate pe inelul sigilar descoperit la Seimeni, şi cu grupul de simboluri incizate în partea superioară a statuetele antropomorfe aparţinând culturii de epoca bronzului Zuto Brdo – Gârla Mare:
    https://sites.google.com/site/seimenineoliticsipreneolitic/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s