Mai trăiţi?!?


În 2004, Băsescu îşi începea campania prezidenţială cu sloganul: „Să trăiţi bine”. Mulţi au fost naivi să-l creadă. PDL-ul nu-l încercasem încă. Sloganul s-a schimbat între timp şi la mandatul din 2009 acesta a devenit „Bine că trăiţi!” Românul l-a ales de frică. De frica spinilor din trandafiri. Adevărul este că Băsescu a pozat pe victima şi i-a ieşit. Cum, necum a fost reales aşa că îl putem numi un geniu politic. Malefic.

Este cu adevărat un păpuşar genial. Şi-a pus o păpuşă mică în guvern care e legată de toate 10 degetele şi se mişcă după cum i se dirijează. După ultimele boc-ăneli guvernametale din acest an (salarii tăiate, problema pensiilor etc.)am impresia că noul slogan ţintă al lui Băsescu este „Mai trăiţi?”. Fraţi români, nu vă e ruşine că pe lângă faptul că trăiţi şi locuiţi în România mai vreţi să trăiţi şi bine? E un non-sens să-ţi doreşti o ţară fără corupţie. Dacă vrei aşa ceva eşti bine-venit (sau bine-plecat) să-ţi faci bagajul şi să te duci unde vrea clisa ta. Nu ne spunea asta preşedintele la TVR1? N-are dreptul să „chelească” ţara de oameni pentru că este el chel.

Dragi concetăţeni, nu vă mai gândiţi cum e să trăiţi bine. Mulţumiţi-vă că trăiţi. În ce-i priveşte pe pensionari, sunt sigur că toate guvernele lumii gândesc despre ei la fel cum a făcut-o şi „inventatorul” pensiei, Otto von Bismarck. Cerându-le consilierilor să facă un studiu asupra speranţei de viaţă, rezultatul a fost 46 de ani. Bismarck (el însuşi având 74 atunci) a replicat: „Buun, îi pensionăm la 65.”

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Politică. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Mai trăiţi?!?

  1. Daca noua ne merge bine iar la ceilalti le merge rau, guvernul e bun, presedintele e perfect. Daca noua ne merge rau, guvernul e jaf, presedintele e chelios. Din anumite perspective toti sunt la fel (rai sau buni ?!?), important e sa ne mearga noua bine 🙂

  2. Laviniu V. zice:

    Mai avem de asteptat inca vreo 30-40 de ani pana se vor schimba generatiile…Poate dupa aceea vom avea conducatori mai putin corupti. Lucrurile au ajuns la culme pt ca „ceea ce seamana omul…”. Da, Basescu are „bube”, face greseli, multi dau vina pe el pt toate, dar ce mi se pare trist e ca nu prea avem variante. Ne amagim cand credem ca ceilalti ar fi mai buni. Problema romanului e ca uita repede.
    Pe de alta parte, noi, oamenii de rand, nu facem nici macar ceea ce depinde de noi pt ca tara asta sa arate mai bine. Ma refer aici la simplul si uratul gest de a arunca o hartie\ambalaj pe strada. Aici nu mai e vina guvernului.

  3. Ioan C. zice:

    Sa ne aducem aminte si de alt bolsevic http://www.youtube.com/watch?v=Cbe3VSlAOTI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s