Mai bine…de Adrian Rogers


Un profesor i-a întrebat pe studenţii săi ce culoare avea o bucată de material croit. Toţi au sărit imediat şi au spus că era maro. Dintre toţi, a fost unul singur care a spus că este verde. Restul colegilor ţineau sus şi tare că este maro, dar acest student era singurul care insista că este verde. Asta s-a întâmplat la primul curs, apoi al doilea, al treilea şi toată clasa spunea acelaşi lucru, însă acel student singur susţinea opusul. Până într-o zi… După nenumărate insistenţe ale colegilor a acceptat părerea lor, conceptul lor că bucata aceea de material este maro. Când a fost de acord cu ei, profesorul i-a spus că totul fusese plănuit pentru a dovedi puterea persuasivităţii. Materialul era într-adevăr verde.

Lumea în care trăim încearcă să ne convingă că „materialul” din care suntem făcuţi este maro. Sunt majoritari, iar noi minoritari. Mulţi dintre noi au fost convinşi din pricina insistenţelor, mai degrabă decât din pricina dovezilor.

Tot ceea ce câştigăm prin acceptarea minciunii este câştigarea unităţii. Dar ce rost are unitatea în minciună? Citiţi, vă rog, următorul citat rostit de Adrian Rogers în 1996 care este plin de putere şi adevăr:

It is better to be divided by truth than to be united in error. It is better to speak the truth that hurts and then heals, than falsehood that comforts and then kills. Let me tell you something, friend, it is not love and it is not friendship if we fail to declare the whole counsel of God. It is better to be hated for telling the truth, than to be loved for telling a lie. It is impossible to find anyone in the Bible who was a power for God who did not have enemies and was not hated. It’s better to stand alone with the truth, than to be wrong with a multitude. It is better to ultimately succeed with the truth than to temporarily succeed with a lie. There is only one Gospel and Paul said, ‘If any man preach any other gospel unto you than that which we have preached unto you, let him be accursed.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Citate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Mai bine…de Adrian Rogers

 1. Syme zice:

  „După nenumărate insistenţe ale colegilor a acceptat părerea lor, conceptul lor că bucata aceea de material este verde.”

  Este greu de înțeles. Conceptul restului este prezentat inițial ca fiind acela că materialul este maro și a studentului este verde. Apoi, se spune că el a acceptat părerea lor, și anume conceptul că bucata de material este verde (deși ei spuneau că este maro). Cred că într-un loc ori altul ai încurcat culorile.

 2. alex zice:

  ‘Isus a zis: EU sunt … Adevarul’ – Ioan 14:6

  A fi de partea adevarului nu inseamna doar a fi de partea unui „concept” (care poate deveni abstract si mort in sine, fara realtionarea directa la sursa), ci inseamna sa fi de partea unei Persoane – Isus Christos. Toate adevarurile (spirituale, filozofice etc) izvorasc din Adevarul primordial si etern. Poti sustine un adevar, dar fara o relatie directa la Adevarul din care izvoraste, este mort, devine ‘perle in gura … ‘ Imi aduc aminte povestea unui episcop renumit care la unul din conciliile bisericesti a lovit peste gura un filozof gnostic, care a spus ceva, dar care nu era ceva gresit in sine, a spus un ‘adevar’. Toti participantii la conciliu au ramas inmarmuriti de ce a facut episcopul. Cand i s-a cerut socoteala de ce a facut, el a raspuns: In gura unui eretic, chiar si adevarul este o uraciune.

 3. Lev N. Tolstoi zice:

  Domnule Alex te înşeli amarnic. Adevărul e adevăr oriunde ar fi proclamat. Adevărul nu are culoare. O spun pentru că pentru acest adevăr Martin Luther King a plătit cu viaţa.
  Cât despre exemplu spus de Beniamincruceru arată slăbiciunea caracterului acelui student.
  Şi ca să închei în acelaşi ton cu care am început pot afirma: adevărul e adevăr indiferent de numărul susţinătorilor sau al oponenţilor.

 4. Alina Cruceru zice:

  Domnule tolstoi… comentariul dvs. este irelevant. Daca ati inceput prin a-l contrazice pe alex, tin sa va anunt ca nu ati adus nici un contra argument bazat. Alex nu s-a referit la faptul ca adevarul ar avea vreo culoare sau ar depinde de locul in care este proclamat („adevarul e adevar oriunde ar fi proclamat”), dincontra, s-a referit la persoana care proclama un adevar si la relatia cu Adevarul in Persoana, aducand si un exemplu care sustine comentariul facut.

 5. alex zice:

  Domnule Tolstoi, deviezi amarnic. Nu are nici o noima ceea ce spui cu ceea ce am afirmat eu. Probabil ca ai incercat sa faci pe interesantul dar nu ti-a iesit prea bine. Daca subiectul te depaseste rezumate la romanele aceluia sub al carui nume te prezinti – chiar daca sincer cred ca nu-l meriti deloc.

  Apropos de Martin Luther King jr! Cu tot respectul pt reformator, si realizarile sale pe plan social, viata lui morala lasa de dorit. Documenteaza-te ca sa vezi ce facea in hotelul in care a fost impuscat sau ce facea de obicei in hoteluri!

  ps – nu te mai ascunde sub pseudonime

 6. Viorel Cruceru zice:

  Adrian Rogers a fost unul dintre mari oameni ai lui Dumnezeu. Când Convenţia Baptista de sud era dominată de liberali el împreuna cu alţii au fost folosiţi de Dumnezeu ca să aducă înapoi spre conservatorism fiind singura denominaţiune mare care a revenit.

 7. alex zice:

  Da ! Este unul dintre cei care vorbesc adevarul si care au o relatie cu Adevarul.

  PS-multumesc Alina

 8. alex zice:

  OK ! Merci de observatie. Nu am stiut.

  • Viorel Cruceru zice:

   A murit în 2005 la vârsta de 71 de ani, după ce a fost de trei ori președinte al convenției Baptiste de Sud. În 1979 a început marea revenire de sub liberalism prin numirea unor preşedinţi conservatori la cârma celor şapte seminarii ale Convenţiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s