Pentru toţi iubitorii de cafea: urăsc cafeaua!


Eu o urăsc. Soţia mea o iubeşte. Nu suport gustul ei (cafelei)! Când soţia îmi spune să beau de obicei îi spun că nu pot pentru că este mai amară decât moartea. O să-mi fie mai uşor să mor decât să beau o ceaşcă de cafea. „Dragostea” mea pentru cafea îmi aduce aminte de câţiva sultani otomani ce au interzis existenţa cafenelelor. Unul dintre aceştia a fost sultanul Murad al IV-lea (1623-1640). Pe lângă interzicerea cafenelelor, acesta a interzis şi comerţul cu boabe de cafea (puteţi citi AICI mai multe). Dacă cineva era prins bând cafea, era bătut. Dacă se întâmpla şi a doua oară, era băgat într-un sac şi aruncat în strâmtoarea Bosfor. Între 10,000 şi 100,000 de oameni au murit. Nu s-au putut abţine pentru că fusese atât de răspândită până atunci încât ajunsese să fie considerată sacră, iar dacă un soţ nu putea să-i procure soţiei nevoile primare (printre care era şi cafeaua), acesteia i se dădea dreptul să divorţeze dacă nu avea parte de cafea oricând dorea.

Cam atât de mult „iubesc” şi eu cafeaua. Iubesc cafengiul, dar urăsc cafeaua 🙂

Nu vă înţeleg cum poate să vă placă un gust groaznic. Îi fac soţiei aproape în fiecare dimineaţă cafea la plic (ştiu că nu e cea „originală”) şi tot nu înţeleg. Singurul lucru ce îmi place la cafea este mirosul de boabe zdrobite.

Aşadar, când mă întâlniţi data viitoare nu insistaţi să mă serviţi cu o ceaşcă de cafea că  nu „muşc” momeala.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Diverse. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Pentru toţi iubitorii de cafea: urăsc cafeaua!

 1. Viorel Cruceru zice:

  Epigonule!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. ABL zice:

  Nu e de-ajuns sa prepari cafea pentru cineva. Cafeaua are cel mai bun gust cand se bea in compania cuiva. Inca ceva, pentru mine cafeaua are ce gust vreau eu sa aiba; daca vreau amara, va fi fara zahar si lapte, daca vreau dulce pot s-o fac mai dulce decat mierea (dar va fi mai rea decat cea fara zahar!!!!), daca vreau mai slaba-pun mai putina cafea si mai mult lapte, daca vreau doar miros de cafea, atunci aleg decofeinizata. Deci, cafeaua nu are un singur gust – amara – , ea are ce gust vrei tu sa aiba! Te astept acasa; nu mai are cine sa-mi prepare cafeaua! 🙂
  P.S. Chiar acum savurez o cesca de cafea! 😉

 3. alex zice:

  Si mai exista inca multe altele precum cafea cu frisca. Si daca isnsiti exista o intreaga cultura a cefelei in lume, deajns este sa mergi la Starbuks si ai sa gasesti cateva zeci de retete de cafea: irish cream, columbiana, braziliana etc. Nu stii ce pierzi !

  Dar nu-ti face griji, nici cafelei nu-i place de tine.

  Totusi sunt curios ! Sltanul care a interzis cafeaua, a continuat sa bea cafea ?

  • Nu ştiu dacă a băut cafea sau i-a plăcut, dar i-a plăcut băutura. A murit la 28 de ani de comă alcoolică. Ciudat lucru din moment ce alcoolul era interzis şi este interzis în lumea musulmană. Oricum, să-i fiţi mulţumitori lui Murad pentru că mulţi din comercianţii de cafea s-au mutat în Italia, Anglia, Austria, Franţa ca să-şi poată vinde marfa şi să scape de interdicţia sultanului.

 4. Lev N. Tolstoi zice:

  Balzac consuma peste 10 cafele pe zi fapt care l-a ajutat să scrie tot cât a scris.

 5. lacrad zice:

  realitatea!!! este foarte mare diferenta la gust dintre cafea instanta si cafea „originala” ma refer mai exact la cafeaua boabe, Personal beau numai cafea naturala sau cum mai este numita „la filtru” pentru ca are avantajele ei pt sanatate 🙂
  in mod special beau pt vezi aici : http://en.wikipedia.org/wiki/Health_effects_of_coffee#Cognitive_performance

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s