Capsule ale timpului-fosile în chihlimbar


Unul din subiectele pe care le studiez cu multă râvnă este evoluţionismul. Am încercat să văd dacă într-adevăr creaţionismul poate fi dovedit ca fiind fals. M-am înarmat cu toată obiectivitatea posibilă şi tot n-am găsit dovezi la fel de palpabile şi sigure ca ciocolata pe care o mănânc acum 🙂

Problema majoră o reprezintă perioadele de timp pe care evoluţioniştii le invocă. Ei interpretează timpul şi stabilesc erele geologice după principiul lui Charles Lyell: prezentul este cheie spre trecut (the present is the key to the past). Acesta a scris cartea „Principles of geology” în trei volume (1830-1833), fiind cea mai influentă şi răspândită carte a lui. Ea a reprezentat una din pietrele fundaţiei evoluţionismului. De asemenea, Lyell a fost unul din prietenii apropiaţi ai lui Darwin, având o mare influenţă asupra lui.

Revenind la problema timpului, evoluţionismul nu poate dovedi ştiinţific perioadele de timp de ordinul miliardelor de ani. Iată AICI un articol foarte bun despre „relativitatea” timpului în evoluţionism. Aşadar, timpul nu mai este aşa de ştiinţific în evoluţionism cum este făcut de unii să pară.

În postul de astăzi vom discuta despre o capsulă a timpului ce Dumnezeu a lăsat-o ca să fie o dovadă pentru evoluţionişti. Această capsulă a timpului este chihlimbarul sau ambra (de la englezescul „amber”). Chihlimbarul este o răşină de copac (în general de conifere) în care pot fi prezervate diverse plante, insecte, pene de animale sau păr de mamifere. Fosilele conservate în chihlimbar sunt datate de evoluţionişti între 220 şi 15 de milioane de ani în urmă (puteţi citi mult mai detaliat AICI despre formarea chihlimbarului în apă şi necesitatea unui potop pentru formarea fosilelor în ambră.)

Una din fosilele încapsulate în chihlimbar, descoperite recent în sudul Franţei, conţine fire de păr de mamifer. Această capsulă a timpului dovedeşte că părul descoperit este uluitor de asemănător cu cel al mamiferelor din zilele noastre. Se estimează că acest chihlimbar are 100 de milioane de ani. Dacă nu ştiaţi, apariţia mamiferelor şi a plantelor superioare s-a întâmplat în Terţiar (acum aproximativ 12 milioane de ani), era Cenzoică (perioada dintre 1 milion şi 70 de milioane de ani). Aşadar, avem păr de mamifere în Mezozoic (250-65 milioane de ani) din perioada Jurasicului când se spune că atunci abia au apărut primele păsări reptile şi  primele angiosperme primitive.

Lucrul cel mai uimitor este că părul mamiferelor n-a evoluat pe o perioadă de 100 de milioane de ani. Dacă părul nu a evoluat, cu siguranţă şi celelalte părţi ale corpului nu au evoluat. Dacă nu mă credeţi găsiţi AICI articolul integral şi exprimat de oameni de ştiinţă mai bine decât de mine.

Deci, de unde atâtea sute de milioane de ani? Da, vârsta Pământul are milioane la activ, milioane…de zile.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Creaţie vs. Evoluţie; și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Capsule ale timpului-fosile în chihlimbar

  1. all zice:

    Avem de asemenea urme de dinozaur și urme de om în același strat argilos din Valea râului Palouxy , din Glenn rose , Texas. Și cu toate astea mulți cred încă în evoluție refuzând să creadă într-unul Dumnezeu.

    • Nu este chiar asa usor. Cu o floare nu faci primavara. It takes more than only one proof.
      Multi din oamenii din stiinta evolutionisti au ajutat realmente la dezvoltarea stiintei si de asemenea, cand s-au simtit coplesiti de dovezi l-au acceptat pe Dumnezeu. Decat ca un om sa il accepte pe Dumnezeu, dar superficial, mai bine cineva care se lupta cu Dumnezeu si este biruit in cele din urma de El. Un astfel de om va fi un om hotarat si devotat. Ex. Pavel. Voi continua sa mai discut aleatoriu evolutionismul si creationismul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s